PLA DE SEGURETAT

Barcelona blinda la Cavalcada de Reis

L'Ajuntament restringirà el trànsit i l'aparcament de vehicles a partir de les quatre de la tarda

zentauroepp41485146 cabalgata de reyes190104122247

zentauroepp41485146 cabalgata de reyes190104122247 / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona restringirà aquest dissabte, 5 de gener, l’estacionament i la circulació de vehicles com a mesura de seguretat per a la Cavalcada de Reis un dels esdeveniments que reuneix més gent a la via pública de la capital catalana.

Segons ha informat el consistori, entre les 16.00 i les 22.00 hores es restringirà la circulació dins de la ciutat a vehicles amb un pes superior als 3.500 kg, excepte vehicles de servei públic, com ja es va fer el 2017 i el 2018.

A més, atesa la gran acumulació de gent a la via pública en aquest esdeveniment i per la necessitat de crear un perímetre de seguretat al recorregut de la cavalcada, es restringirà el trànsit als vehicles privats i el transport en superfície per les vies del recorregut entre les 17.00 i les 21.30 hores.

En aquestes vies, a partir de les 07.00 hores del dia 5, els vehicles no podran estacionar, incloses les motos a les voreres i, a partir de les 11.00 hores, es deixaran fora de servei els parquímetres de totes les vies afectades pel recorregut de la desfilada.

També, a partir de les 13:00 hores, es deixaran fora de servei i es retiraran les bicicletes de totes les estacions de Bicing dels voltants del recorregut de les carrosses reials.

Els districtes més afectats

Ses Majestats els Reis d’Orient arribaran en pailebot a les 16.00 hores al Moll de la Fusta de Barcelona, i a les 18:00 hores començarà la rua al passeig de la Circumval·lació.

L’Ajuntament de Barcelona estima que els districtes més afectats per les restriccions de trànsit seran Ciutat Vella, l’Eixample, Sants-Montjuïc, i que també hi podrà haver impacte a Sant Martí i a la ronda Litoral (B-10).

[Consulta aquí els recorreguts i horaris de les cavalcades als barris de Barcelona]

En el marc del dispositiu de seguretat de la campanya de Nadal, durant l’esdeveniment, s’activarà el pla bàsic d’emergències municipals en fase d’alerta, com és habitual en aquest tipus d’actes.

Els agents de la Guàrdia Urbana establiran un ampli dispositiu de mobilitat a fi d’efectuar les desviacions corresponents, garantir el pas de la cavalcada i minimitzar les afectacions sobre el trànsit.

Notícies relacionades

El cos de policia barceloní anirà reobrint progressivament els carrers a mesura que les carrosses avancin per l’itinerari previst, en funció de la situació de la desfilada i del trànsit en general.

Mentre duri la cavalcada, l’Ajuntament de Barcelona recomana als ciutadans que es desplacin a peu o amb metro pels diferents punts de la desfilada.