SUCCÉS LA NIT DE CAP D'ANY

Un testimoni de l'atropellament de la Diagonal aporta "informació rellevant" a la investigació

La càmera de seguretat d'un edifici va gravar el vehicle, però no s'ha pogut distingir la matrícula

Testimonis afirmen que, després de l'accident, el vehicle va circular pel mig de la rambla Catalunya "a tota pastilla"

zentauroepp46403230 barcelona 01 01 2019 la guardia urbana pide ayuda para local190102100917

zentauroepp46403230 barcelona 01 01 2019 la guardia urbana pide ayuda para local190102100917 / ALBERT BERTRAN

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Urbana ha localitzat, gràcies a la col·laboració ciutadana, un testimoni directe de l’atropellament de la nit de Cap d’Any a Barcelona amb "informació rellevant" sobre l’accident, segons ha informat el cos en el seu compte de Twitter.

Aquest dimecres també s’ha confirmat que el conductor que va atropellar un vianant de 25 anys a l’avinguda Diagonal amb Via Augusta va fugir del lloc irrompent al passeig central de la rambla Catalunya, una zona per a vianants, i no va causar més danys perquè les terrasses estaven tancades.

El sotscap de la unitat d’investigació i prevenció de l’accidentalitat de la Guàrdia Urbana, el subinspector David Vázquez, ha explicat a Europa Press que ja compten amb una desena de testimonis fiables i confien a poder obtenir més testimonis que truquin al 092 o al 211: "La resposta ciutadana ha sigut brutal".

Filmació de seguretat

Vázquez ha explicat que ja han pogut veure el vehicle en la filmació de seguretat d’un edifici de la zona, tot i que no es pot distingir la matrícula a causa de la mala qualitat de la imatge, i ha fet una crida a comerços, establiments i edificis que revisin les seves filmacions i aportin imatges dels fets.

Segons la investigació realitzada, el vehicle –que no es pot confirmar que sigui un monovolum Ford com es pensava inicialment– va atropellar la víctima al pas de vianants de Via Augusta amb Diagonal i, al fugir, va avançar per la Diagonal i des del carril central va girar cap a la rambla Catalunya.

Va accedir al passeig central per als vianants per la rampa del pas de vianants i hi va circular uns metres. Després va girar pel carrer Rosselló, segons apunten els testimonis, sense causar danys a les terrasses, que estaven tancades, ni a altres testimonis, tot i que alguns van haver d’apartar-se.

Petició que s’entregui

El subinspector de la Urbana ha fet una crida al conductor i a la resta d’ocupants del vehicle que va atropellar el jove que col·laborin amb la investigació i acudeixin a la policia com a "acte d’humanitat".

Ha explicat que el ferit segueix ingressat en estat greu a l’hospital i que hi ha una família que necessita saber "què li ha passat".

Vázquez ha detallat que "tot apunta que l’atropellament va ser totalment involuntari" i que es va deure a una imprudència, per la qual cosa s’estudien hipòtesis com que conduís sota els efectes de l’alcohol, les drogues o sense carnet, entre altres escenaris.

Sobre el nombre de passatgers que anaven al cotxe, Vázquez ha indicat que els testimonis donen versions que difereixen, a causa que els fets van passar de matinada i que el cotxe va enlluernar amb els fars els que el van veure venir de front.

Els investigadors han comprovat les bases de dades de denúncies de vehicles sostrets per si el cotxe era robat, però de moment no hi ha coincidències.

Notícies relacionades

El relat d’una testimoni a Twitter coincideix amb la versió de la Guàrdia Urbana, segons el qual el monovolum, després de l’atropellament, va envair el passeig per als vianants de la rambla Catalunya i va circular "a tota pastilla" durant un trajecte "sense importar-li" les persones que en aquell moment passejaven per la zona.

La testimoni també ha afirmat que a l’interior del vehicle hi havia "unes quantes persones" i ha assegurat que ha comunicat a la Guàrdia Urbana aquests detalls.