AVÍS DES DELS EUA

Interior mantindrà l'alerta terrorista fins al dia 6 a Barcelona

Els Mossos i la Guàrdia Urbana extremen les mesures de seguretat

zentauroepp46313948 barcelona 19 12 2018 una pareja de mossos d esquadra delante181219205804

zentauroepp46313948 barcelona 19 12 2018 una pareja de mossos d esquadra delante181219205804 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El reforç de les mesures de seguretat a la ciutat de Barcelona per l’amenaça terrorista es mantindrà actiu fins al diumenge 6 de gener, dia de Reis, especialment a les zones turístiques, segons ha explicat aquest dimarts el conseller d’Interior, Miquel Buch, després d’informar sobre la seguretat de Cap d’Any.

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han intensificat aquest Nadal les mesures de seguretat arran de l’amenaça terrorista advertida pels Estats Units i s’han extremat els controls en zones de gran concentració de gent, com la Rambla, plaça Catalunya, la Sagrada Família o llocs similars.

En el marc d’aquesta operació es va detenir un ciutadà francès que va intentar entrar amb carregadors d’armes a la Sagrada Família.

Durant aquests dies, s’ha incrementat la presència policial a la Rambla, localització a la qual s’apuntava de forma explícita en l’avís del Departament d’Estat dels Estats Units, tot i que el conseller la va qualificar d’"una més".

Notícies relacionades

"Extremin la precaució al voltant de les àrees amb moviment de vehicles, inclosos autobusos, a l’àrea de la Rambla de Barcelona durant el Nadal i el Cap d’Any", va escriure l’Oficina d’Afers Consulars dels EUA.

Fonts policials consultades van informar que s’han extremat les mesures de seguretat personal i en comissaries, s’ha reforçat la seguretat en zones cèntriques i es realitzaran controls a vehicles de grans dimensions, especialment a les zones del centre de la ciutat.