MOBILITAT

El PP de Barcelona demana que bicis i patinets circulin amb casc, assegurança i matrícula

Fernández Díaz proposa «anul·lar els carrils bici en zones 30»

zentauroepp46304527 barcelona 18 12 2018 para la portada y el tema principal del181220125702

zentauroepp46304527 barcelona 18 12 2018 para la portada y el tema principal del181220125702 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del grup del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, ha demanat aquest diumenge que les persones que circulin per la ciutat en bicicleta i patinet vagin amb casc, portin una identificació a tall de matrícula i tinguin una assegurança obligatòria.

Fernández ha recordat que dimarts que ve entra en vigor la nova ordenança de circulació que obliga a bicicletes i patinets a circular per la calçada, però “sense necessitar carnet i sense el coneixement obligat de les normes de circulació, amb els riscos que comporta tant per a ells com per a tercers”, segons indica en un comunicat.

“Acord incomplert”

Per al regidor, l’alcaldessa Ada Colau “ha incomplert l’acord del ple municipal del 28 de setembre passat pel qual havia de presentar, a instàncies del PP, un informe municipal respecte a l’entrada en vigor d’aquesta ordenança”.

Notícies relacionades

D’altra banda, el president del grup popular no ha obviat que els ciclistes i els que van en patinet poden ser víctimes d’accidents o provocar-los, per la qual cosa “és necessari explicar els possibles riscos i conseqüències de circular per la calçada amb una campanya d’informació i conscienciació”.

A més, ha proposat “anul·lar els carrils bici en zones 30, revisar els que afecten negativament el trànsit i l’aparcament i implantar-los amb diàleg amb veïns i comerços”.