29 maig 2020

Anar al contingut

serveis bàsics

Congelades les tarifes de l'aigua en l'àrea metropolitana de Barcelona el 2019

L'AMB frena l'increment del 4,1% que volia aplicar Aigües de Barcelona

El Periódico

Congelades les tarifes de l'aigua en l'àrea metropolitana de Barcelona el 2019

MARTA JORDI

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha parat l’increment de tarifa d’aigua potable per al 2019 proposat per Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana del Cicle Integral de l’Aigua (Abemcia). D’aquesta manera, la tarifa es mantindrà congelada els pròxims 12 mesos.

En un comunicat fet públic aquest diumenge, l’AMB ha informat que Abemcia, encarregada del subministrament d’aigua potable a 23 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, contemplava inicialment una pujada del 4,1% de la tarifa de l’aigua.

Proposta de tarifes

Tot i que durant el 2019 el preu actual del rebut de l’aigua no variarà, Abemcia s’ha compromès a presentar, el mes de gener, una proposta de noves tarifes que entraria en vigor el gener del 2020. Aquesta “aniria en la línia de les rebaixes en la tarifa dels últims anys i comportaria una davallada significativa” del preu de l’aigua per al 2020, segons l’AMB.

Aquesta proposta de la companyia operadora serà valorada per part dels serveis tècnics de l’AMB, i serà sotmesa a l’aprovació del Consell Metropolità.

El vicepresident de Medi Ambient de l’AMB, Eloi Badia, ha afirmat que amb la congelació de tarifes per al 2019 la corporació metropolitana “compleix el seu compromís d’evitar nous increments” i ha defensat que han deixat sense efecte la proposta d’Aigües de Barcelona, que apostava per una augmentar la tarifa. A més, ha afegit: “De cara al 2020, la nostra intenció és seguir amb la tendència a la baixa que ens ha permès abaratir el preu de l’aigua un 4% els últims dos anys”, la qual cosa, segons ell, ha suposat un estalvi per a la ciutadania de 13 milions d’euros.