Succés en investigació

Colau demana prudència sobre la gossa morta a trets per un guàrdia urbà

L'alcaldessa reclama no deixar-se portar per rumors falsos en xarxes socials

Un sindicat policial anuncia una denúncia per un delicte d'odi i discriminació

zentauroepp46314305 perro matado por la guardia urbana181227133551

zentauroepp46314305 perro matado por la guardia urbana181227133551

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat aquest dijous "prudència" davant de la mort d’una gossa, anomenada Sota, pel tret d’un agent de la Guàrdia Urbana la passada setmana, ja que hi ha hagut molts rumors a les xarxes socials, segons ella.

L’agent va disparar amb la seva arma contra la gossa després que suposadament aquesta el mossegués quan diversos urbans detenien el propietari de l’animal, un jove que era al carrer amb l’animal solt.

"S’han escampat rumors que han resultat ser falsos per les xarxes socials, i això ha encès els ànims", ha dit Colau, i per això ha demanat prudència i esperar als resultats de la investigació oberta, segons els quals demanaran responsabilitats si és necessari, ha explicat en roda de premsa al costat del regidor Josep Maria Montaner.

"Discursos d’odi"

L’alcaldessa ha demanat no deixar-se portar "per discursos d’odi en cap sentit", i ha assegurat que els primers interessats a aclarir els fets són l’Ajuntament i la Guàrdia Urbana, que fa centenars d’actuacions de rescat d’animals al llarg de l’any, ha ressaltat.

Colau ha explicat que de moment no han rebut cap testimoni directe ni cap imatge prèvia als fets, i per això ha fet de nou una crida als ciutadans perquè enviïn informació si en disposen.

Dolor compartit

"La nostra voluntat és evidentment reunir tots els elements perquè es conegui cada detall" dels fets, ha ressaltat l’alcaldessa, que ja va demanar diumenge proves documentals i testimonis que presenciessin el moment en què un agent va disparar a la gossa, cosa que li va provocar la mort.

Colau ha expressat el "dolor compartit per un fet terrible que no hauria d’haver passat mai i que no ha de tornar a passar", i ha recordat que responsables municipals van abordar l’assumpte amb entitats animalistes per plantejar canvis que evitin que es repeteixi una situació similar.

Notícies relacionades

El sindicat CSI-F ha anunciat aquest dijous que interposarà una denúncia davant de la fiscalia per presumpte delicte d’odi contra sectors animalistes per les amenaces cap a la Guàrdia Urbana de Barcelona arran de la mort a trets d’una gossa el dia 18 passat per part d’un agent de la policia local barcelonina. En una carta dirigida a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la secció d’aquesta organització a l’Ajuntament de Barcelona li ha demanat que s’afegeixi a aquesta acció penal o bé n’interposi una de pròpia.

El sindicat considera que la intervenció policial que va acabar amb la mort de la gossa va ser per preservar la vida del guàrdia urbà i denuncia que, després de l’incident, la policia municipal i el mateix agent implicat "estan sent objecte de tota mena de calúmnies, injúries, insults, vexacions i amenaces de mort" a ells i a les seves famílies a les xarxes socials i a través dels telèfons". I qualifica de "ràbia incontinguda i irracional" les accions promogudes pels partits i associacions animalistes