NOVA NORMA

Barcelona aprova el seu primer reglament per a l'equitat de gènere

Les empreses que optin a concursos i subvencions hauran de complir els requisits

lainz45625317 l alcaldessa de barcelona  ada colau  abans de l inici del c181026164308

lainz45625317 l alcaldessa de barcelona ada colau abans de l inici del c181026164308 / Nazaret Romero

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona destinarà d’ara endavant l’1% del seu pressupost a polítiques d’igualtat i obligarà a les empreses que es presentin a concursos per aconseguir contractes municipals o que vulguin optar a la concessió d’ajuts i subvencionsa complir amb una clàusula de gènere que inclogui mesures a favor de la igualtat i contra l’assetjament sexual.

Així es desprèndel reglament que el ple municipal de Barcelona va aprovar divendres, amb el recolzament de tots els grups menys el PP, que a més de les empreses afecta el mateix consistori. La mesura entrarà en vigor 15 dies hàbils després de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona. Entre altres efectes, la norma es traduirà en arribar a l’1% del pressupost directe per a polítiques d’igualtat, quan el percentatge actual és del 0,4%; en la formació dels empleats del consistori en la matèria; en la introducció de les polítiques urbanístiques de planejaments que tinguin en compte la perspectiva de gènere per fer la ciutat “més segura i amable” amb les dones, segons un comunicat de l’ajuntament.

Representació paritària

Tant als òrgans col·legiats com en el cas dels càrrecs de lliure designació, el personal eventual, els jurats de tot tipus, entre d’altres,s’haurà de complir una representació paritària, és a dir,que cap dels dos sexes superi el 60% del conjunt, amb l’objectiu de tendir cap a un 50% per a cada un.

Notícies relacionades

Una comissió de seguiment del reglament amb 14 membres s’ocuparà de garantir que la nova norma es compleix. La integraran l’alcalde o alcaldessa, regidors del govern i de cada grup, cinc representants del Consell de Dones de Barcelona i un del Consell LGTBI, entre d’altres.

En el cas de les empreses de menys de 250 treballadors, que per llei estan exemptes de l’obligació de disposar de plans d’igualtat de gènere o protocols contra l’assetjament, seran valorades especialment pel consistori en el cas que es presentin a concursos si prenen aquestes mesures.