POLÍTICA MUNICIPAL

Barcelona començarà el 2019 sense pressupostos

L'ajuntament no dona per fet encara que hagi de recórrer a la prorroga i esgota el primer trimestre en funció d'un possible acord al Parlament

undefined45188169 el primer tinent d alcaldia de l ajuntament de barcelona  ge180925171747

undefined45188169 el primer tinent d alcaldia de l ajuntament de barcelona ge180925171747 / Nazaret Romero

1
Es llegeix en minuts
Ernest Alós

La no-celebració delple municipal de divendres, si durant el transcurs d’aquest es decideix aixecar la sessió en funció del que passi al carrer el 21-D(possibilitat que no ha descartat el tinent d’alcaldeGerardo Pisarello) seria un veritable inconvenient si estigués sobre la taula el que hauria de ser en aquest tram de l’any, l’aprovació del pressupost municipal. Però els comptes municipals no hi són, ni se les espera, de moment. No han passat per la comissió d’Economia i Hisenda, no arribaran per tant al ple, ni tan sols s’ha mostrat un projecte als grups municipals, i tot sembla indicar que en el seu últim mandat, el Govern de Colau es dirigeix a una pròrroga pressupostària, inviable ja el recurs, de nou, de la qüestió de confiança.

Però fonts municipals afirmen que l’únic evident és que Barcelona començarà el 2019 sense nou pressupost, però no donen per feta la pròrroga, i el tinent d’alcalde Gerardo Pisarello ha assegurat que “no llança la tovallola” de la possibilitat d’aprovar els comptes durant el primer trimestre si abans de produeix un acord similar amb els pressupostos de la Generalitat al Parlament.

Notícies relacionades

“Totes les administracions comencen l’any amb pressupostos prorrogats. La Generalitat, per novè any consecutiu. Però continuarem negociant per arribar a un acord, perquè necessitem un acord a tres bandes, perquè a la Generalitat també li convé per invertir els diners que preveuen els pressupostos, i hem de posar-nos d’acord per congelar tarifes i finançar polítiques socials, d’educació i d’escoles bressol", va afirmar Pisarello després que dos òrgans consultius, el Consell de Ciutat i el Consell Econòmic i Social, critiquessin la possibilitat que es prorroguessin els comptes. El primer va criticar que, al marge de les possibilitats d’aprovar-los, el mes de novembre no existís projecte de pressupostos, a més de fer una crida a la “responsabilitat” dels grups municipals.

El Consell Econòmic i Social de Barcelona, al seu torn, també va emetre una resolució en què va reclamar que s’aprovin uns pressupostos "per garantir que la ciutadania disposi d’uns serveis adequats a les seves necessitats" i per a "l’impuls de l’activitat econòmica i l’ocupació".