MUNICIPALS

Mascarell es presenta com a candidat independent i independentista a l'alcaldia de Barcelona

L'exconseller afirma que no l'acompanyarà "cap partit preexistent"

No aclareix el dubte de si és l'alcaldable de Puigdemont

zentauroepp46125410 mascarell181203110126

zentauroepp46125410 mascarell181203110126

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust

Ferran Mascarell ha anunciat aquest dilluns que es presentarà com a alcaldable a les eleccions municipals de Barcelona del pròxim 26 de maig, que serà "un candidat independent i sobiranista” i que no l’acompanyarà "cap partit preexistent". "La Crida [la plataforma que impulsa l’expresident Carles Puigdemont] no tindrà en principi candidat a Barcelona. Jo només soc candidat de mi mateix i de la gent que em vagi donant suport", ha sentenciat en un acte en què ha presentat també el seu lema de campanya o, més ben dit, de precampanya: ‘Fem una Barcelona sense límits'.

Mascarell ha afirmat que les municipals tindran un doble sentit de referèndum, sobre el model de ciutat i sobre el país que l’ha d’acollir. A més, l’encara delegat del Govern a Madrid ha alertat sobre l’impuls de candidatures del populisme estatal a Barcelona, ciutat que, ha dit, ha de ser la capital d’un Estat: "Barcelona necessita un Estat que funcioni". I l’Estat espanyol, ha dit, no l’ha acompanyat.

Llista conjunta

Mascarell ha deixat la concreció de la seva candidatura per al gener [quan es constituirà la Crida, a la qual ell recolza tot i que diu que no en serà el candidat] i ha defensat, com ja va fer, "una única llista guanyadora" (aquí ha fet la sensació que sí que és l’alcaldable de Puigdemont). En el cas que no hi hagi unitat sobiranista, no descarta presentar-se encapçalant una agrupació d’electors. És a dir,sense cap pacte amb el PDECat, que és el que atresora els drets electors que constitueixen un actiu rellevant en subvencions i participació en debats. Amb la seva presentació d’aquest dilluns, Mascarell descarta en principi la possibilitat de compartir una llista amb l’alcaldable oficial del PDECat, Neus Munté, que des del primer moment, segons els coneixedors del procés, semblava disposada a figurar com segona en la llista si fos necessari.

L’exconseller tanca amb la seva presentació les opcions de compartir llista amb Neus Munté

ERC ha rebutjat de totes les maneres possibles sumar-se a una candidatura sobiranista amb altres partits, i argumenta que si ho fes perdria vots d’esquerra i beneficiaria la candidatura d’Ada Colau

"Sobiranisme, sí; però amb el millor projecte de ciutat possible", ha proclamat Mascarell. I ha prosseguit: "L’Estat només té un projecte, que no és per a Espanya, és per a Madrid. Nosaltres necessitem un gran projecte de ciutat i un Estat que ens ajudi", ha conclòs.

"Venim a guanyar les eleccions", ha advertit Mascarell, que en la seva presentació, que s’ha celebrat alrestaurant Semproniana, ha estat acompanyat per "una petita representació dels amics del projecte". L’exconseller s’ha acomiadat demanant que s’aprofundeixi en la proposta i no a les cares que s’apuntin al projecte.

Recolzament de Colomines

Notícies relacionades

Després de Mascarell, han parlat alguns dels seus partidaris. El primer ha sigut Agustí Colomines, que ha anunciat el recolzament a l’alcaldable de Junts per la República, que agrupa alguns d’independents de Junts per Catalunya.

"La Crida no tindrà en principi candidat a Barcelona. Jo només soc candidat de mi mateix i de la gent que em vagi recolzant", ha dit Mascarell, que ha assegurat que ha parlat amb Puigdemont de les municipals i que coneix la seva opinió, però que no és ell qui ha de parlar per l’expresident.