REACCIÓ DE LA GENERALITAT

Calvet considera "populista" la congelació de tarifes del transport públic

Desmenteix Colau i nega que tingui constància que l'Estat augmentarà la seva dotació

metro-plaza-espaa

metro-plaza-espaa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, s’ha mostrat disposat a estudiar una eventual congelació de les tarifes del transport públic per a l’any que ve, però ha advertit que plantejar aquesta mesura en un any electoral és "populista".

En un esmorzar informatiu al Fòrum Europa, Calvet ha afirmat que no és una decisió exclusivament de la Generalitat, sinó del consell d’administració de l’ATM i ha assegurat que no té constància que l’Estat augmenti la seva dotació pressupostària, tal com sosté l’Ajuntament de Barcelona.

En qualsevol cas, ha emplaçat a trobar 20 milions d’euros per cobrir els ingressos que es perdrien si es congelessin les tarifes. El conseller s’ha mostrat partidari de millorar el servei.

Notícies relacionades

D’altra banda, Calvet ha expressat el seu malestar perquè no s’hagi convidat cap representant de la Generalitat al comitè rector estratègic de Rodalies, on sí que hi són presents Renfe i Adif, perdecidir sobre inversions i infraestructures. La Generalitat és titular del servei.