Moció

Sanz reprèn ERC i Cs que recolzin en el Parlament el tramvia per la Diagonal

Els grups avalen a la Cambra catalana la iniciativa que van rebutjar en el ple municipal

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

És habitual que la població voti opcions diferents en funció de les eleccions i no tant, però també passa, que els partits votin coses diferents sobre els mateixos temes en funció del fòrum en el qual es troben.

Un d'aquests casos s'ha donat en el Parlament, on ERC i Ciutadans van votar ahir a favor d'una moció que defensava la "unió definitiva del Trambesòs amb el Trambaix" a través de la Diagonal. Ho van fer també el PSC i Catalunya En Comú-Podem, homòleg de Barcelona en Comú a la Cambra catalana, que va presentar la iniciativa. 

El xocant és que tant ERC com Ciutadans no van donar suport a la proposta en el seu dia quan es va votar en el ple de l'Ajuntament de Barcelona, ja que dubtaven que fos una qüestió prioritària. La unió del tramvia, que havia de ser un dels punts estrella del mandat, i un dels èxits principals de l'alcaldessa, Ada Colau, va quedar així aparcada en un calaix per la falta de suports del govern municipal. La tinenta d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz ha denunciat aquest divendres la incoherència dels grups en un missatge en una roda de premsa i en un missatge a la xarxa social Twitter. 

Avui ERC i Cs han votat al Parlament a favor de connectar el Tramvia per la Diagonal. Si haguessin votat el mateix a l'Ajuntament ja estaria en construcció. @ernestmaragall @AlfredBosch i @manuelvalls @CarinaMejias si tornem a portar la votació al Ple, votareu que sí? pic.twitter.com/RJSwKhLY4v

La regidora ha afirmat que aquest "canvi de posició" d'ERC i Cs "obre un nou escenari" i que el govern municipal "explorarà totes les vies". La tinenta d'alcalde espera que aquest "canvi de posició" suposi "deixar enrere el bloqueig" sobre això a la ciutat i que "corregeixi" una "carència històrica".

La moció dels comuns, que insta el Govern a impulsar conjuntament amb l'Ajuntament de Barcelona "la unió definitiva del Trambesòs amb el Trambaix" a través de l'avinguda Diagonal i buscant els consensos necessaris, va prosperar en el Parlament amb 86 vots a favor, els dels comuns, ERC, PSC i Cs; les 34 abstencions de JxCat i la CUP, i 3 vots en contra del PP. Els dos partits del Govern que han d'aplicar la moció, JxCat i ERC, van votar dividits.

Mas a favor i Bosch en contra

Notícies relacionades

La unió del tramvia està més que enterrada com a projecte en aquest mandat, a la vista que queda mig any llarg per a les eleccions municipals. Fa un parell d'anys sí que semblava possible. Sobretot quan el Govern català, encara sota la presidència d' Artur Mas, es va mostrar a favor de la unió del tramvia per la Diagonal, la qual cosa va provocar el disgust i un comunicat crític amb Mas del grup municipal de Xavier Trias, que en aquell moment encara es deia Convergència i Unió.

El cas d'ERC també té la seva cosa. El grup d’Alfred Bosch estava d'entrada a favor del projecte, però quan s'acostava la votació, Bosch va fer bandera de l'oposició a la unió i va acusar Colau de precipitar-se i de defensar una iniciativa que acabaria beneficiant l'empresa privada que gestiona el tramvia. I hi va acabar votant en contra, com Ciutadans.

Temes:

Tramvia