Reajustament de vols

L'aeroport de Barcelona tanca una pista perquè treballi la tuneladora de Renfe

El Prat manté tot el dia la configuració habitual per als vols nocturns

zentauroepp40107115 prat de llobregat 14 09 2017   visita a la tuneladora del pr181106103702

zentauroepp40107115 prat de llobregat 14 09 2017 visita a la tuneladora del pr181106103702 / CARLOS MONTANYES

1
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

L’aeroport del Prat ha reduït des d’avui dilluns la seva operativitat al deixar d’utilitzar una de les tres pistes de què disposa. El motiu és el reinici dels treballs de la tuneladora d’Adif per permetre la connexió dels trens de Renfe amb les dues terminals.

Fonts d’Aena han indicat que l’aeroport opera des d’avui amb la configuració de pista creuada, que consisteix a utilitzar la calçada paral·lela al mar per a enlairaments, en direcció nord, i la transversal per als aterratges, amb entrada dels avions des del mar.

No és excepcional

"No és una configuració excepcional, sinó habitual, ja que és la que se sol utilitzar de nit i els pilots ja hi estan acostumats", han indicat fonts aeroportuàries, que han afegit que s’ha escollit el mes de novembre "per ser en el que menys operacions hi ha".

Aena creu que la nova configuració d’aterratges i enlairaments no va afectar gens els passatgers, i que es tracta més d’una qüestió interna de funcionament. No obstant, algunes companyies, com Vueling, ja han avisat els seus passatgers de petits avenços o retards de vols per a aquesta setmana i la que ve "per obres a l’aeroport".

Treballs parats des de l’abril

Notícies relacionades

Els treballs de la tuneladora sota la pista de l’aeroport es realitzaran durant unes tres setmanes.Les tasques s’havien aturat a mitjans de l’abril passat per esperar que disminuís el trànsit aeroportuari al Prat.