Ahir a la matinada

TMB i els tres viatgers agredits al metro de Barcelona denunciaran els grafiters

L'empresa està avaluant els danys causats pels vàndals

undefined12759045 macro barcelona  06 04 2010   los mossos d esquadra han impu181104142639

undefined12759045 macro barcelona 06 04 2010 los mossos d esquadra han impu181104142639

2
Es llegeix en minuts
Efe

La companyia Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) està peritant aquest dilluns els danys causats per una trentena de vàndals grafiterstrentena de vàndals grafiters que ahir a la matinada van assaltar un metro i van agredir diversos passatgers, entre ells una dona embarassada, que els van recriminar la seva acció.

Segons ha informat a Efe un portaveu de TMB, el peritatge de danys es fa com a pas previ a interposar la corresponent denúncia davant dels Mossos d’Esquadra, que ja estan investigant els fets.

Tot i que els danys causats pels vàndals encara no han sigut avaluats, els experts estimen que possiblement ascendeixi a diversos milers d’euros, ja que els grafiters, que estaven organitzats, van aconseguir pintar el tren sencer pels dos costats.

Els fets van passar ahir a les 03.48 hores, quan un grup de 34 grafiters van accionar el fre d’emergència d’un tren de la línia 4 del metro que estava aturat a l’estació de Maragall per fer pintades.

Segons TMB, part del passatge va mostrar el seu rebuig a aquesta acció i alguns dels passatgers van ser increpats i agredits pels autors de les pintades.

Una dona embarassada va ser ruixada amb pintura d’esprai a la cara i dues persones més van ser sacsejades i colpejades a la cara, tot i que després de ser ateses pels serveis mèdics cap d’elles presentava lesions importants.

Les tres persones agredides han manifestat també la seva intenció de presentar una denúncia pels fets.

Els agressors es van dispersar en grups i van fugir pels vestíbuls de la línia 4 i de la línia 5 d’aquesta estació de Maragall, per on van sortir a l’exterior.

Durant la fugida, un presumpte integrant d’aquest grup va ser retingut per membres de seguretat del metro i va ser posat a disposició dels Mossos.

Gravat

El detingut portava material per pintar el tren i una càmera del tipus Go-pro per gravar l’acció vandàlica .

Un portaveu de TMB ha insistit que el metro de Barcelona sol ser objecte diari d’accions vandàliques de grafiters, un moviment que, segons la companyia, ha evolucionat "cap a comportaments de delinqüència organitzada".

TMB considera que aquest tipus de vandalisme grafiter és avui el principal problema en l’àmbit de la seguretat per als operadors ferroviaris a Espanya.

Notícies relacionades

De fet, segons les mateixes fonts, el metro de Barcelona pateix cada dia dos intents d’intrusions de grafiters, alguns dels quals són impedits pels vigilants.

Durant les últimes setmanes, els vàndals també han pintat el vagó històric del metro de Can Buxeres i han causat desperfectes a l’estació de Vilapicina