polèmica immobiliària

Els pisos rusc de Barcelona desatenen una ordre de precintament de l'ajuntament

Un responsable de la promotora s'ha negat a acceptar l'ordre per parar les obres que li ha portat una comitiva judicial

whatsapp-image-2018-10-22-at-133226

whatsapp-image-2018-10-22-at-133226

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

La iniciativa Haibu 4.0 que impulsa 'pisos rusc' ha rebutjat aquest dilluns l’ordre de precintament de l’Ajuntament de Barcelona del local que té al número 114 del carrer Constitució, al districte de Sants-Montjuïc, han explicat fonts de l’empresa a Europa Press.

La Guàrdia Urbana i els serveis jurídics municipals s’han presentat cap a les 11 hores davant de les portes del local per precintar-lo per falta de llicència d’obres, tot i que els propietaris hi han anat per evitar-ne el tancament, segons han informat fonts municipals a Europa Press.

Un tècnic del consistori ha recordat que l’oposició al precintament "es pot considerar un delicte de desobediència a l’autoritat" segons el Codi Penal, i ha recollit a l’acta que l’empresa no s’ha acollit a l’ordre de precintament.

L’ordre de precintament es va notificar a l’empresa divendres passat, i les mateixes fonts consistorials han explicat que els serveis jurídics municipals "tindran en compte els fets per continuar el procés per la via judicial".

ACCIONS D’"ASSETJAMENT"

Així mateix, la ‘start-up’ ha acusat en un comunicat els ajuntaments de Barcelona i de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) d’estar realitzant accions d’"assetjament, calúmnies, acusacions falses i campanya de desprestigi constant" contra el projecte.

Haibu 4.0 ha assegurat que interposarà diverses demandes contra l’Ajuntament de Barcelona i l’alcaldessa, Ada Colau, i també ha detallat que es reunirà amb un dels grups polítics del consistori que ha mostrat "interès" pel projecte.

"Aquest grup estudiarà la manera d’encaixar el nostre projecte amb una llicència especial, similar a la d’albergs, hostals i hostels", ha explicat l’empresa.

REBUIG DEL GOVERN MUNICIPAL

Notícies relacionades

El 21 de setembre, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Mobilitat i Ecologia, Janet Sanz, va explicar que s’havien paralitzat les obres perquè no comptaven amb els permisos adequats, i que els habitacles, de 2,6 metres quadrats, "no s’ajusten a la legislació vigent".

"Aquesta proposta no té cabuda a la ciutat. L’infrahabitatge és il·legal. Amb això no es juga", va expressar Sanz, i el Govern ha reiterat aquest mateix dilluns que aquest tipus d’allotjaments no s’ajusten als requisits mínims d’habitabilitat que s’exigeixen per poder viure amb dignitat i en unes condicions adequades.