Aquest diumenge a Barcelona

Torna Correblau, la carrera solidària per l'autisme

Centenars de corredors defensaran aquest diumenge a Barcelona la inclusió dels nens amb TEIA a les escoles

correblau

correblau

1
Es llegeix en minuts
Rosa Mari Sanz
Rosa Mari Sanz

Periodista

ver +

L’Associació Aprenem   organitza aquest diumenge 21 d’octubre, per quart any, la carrera solidària Correblau, una iniciativa que vol contribuir a la inclusió escolar dels nens amb autisme, o sigui, que tots tinguin un lloc a l’escola ordinària. La prova, amb un recorregut de 5 quilòmetres, se celebra a partir de les 10.00 hores amb sortida al parc del Fòrum.

L’objectiu del Correblau és també trencar mites i estereotips que la societat pugui tenir sobre el trastorn i reivindicar els drets de les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEIA), segons subratllen des d’Aprenem, una entitat que agrupa més de 400 famílies i que va néixer el 2006 per defensar els drets de les persones amb autisme i millorar la seva qualitat de vida i la dels seus familiars.

La recaptació

El temps estimat per fer el recorregut, que es pot consultar aquí, ésd’una hora. Aprenem anima la ciutadania que se sumi a la iniciativa, ja sigui corrent, o caminant, així com recorda que els menors de 14 anys hi han de participar acompanyats.

Notícies relacionades

Les inscripcions per al Correblau es poden realitzar aquí. L’import d’inscripció és de 12 euros, 7 són per a les despeses de la carrera (inclou samarreta) i 5 es destinen a impulsar el programa solidari d’acompanyament a l’escolarització de l’alumnat amb autisme per millorar la seva inclusió educativa en l’escola ordinària, l’avantsala de la inclusió social.

Es tracta d’un projecte a través de diferents accions formatives i de sensibilització que persegueix trencar barreres fent possible a través de la pràctica real la integració d’aquests alumnes amb un estil cognitiu especial, segons expliquen des de l’entitat. I ho fan promovent els valors de la capacitat, el foment de l’autonomia personal i de la inclusió social.

Temes:

Autisme