FESTES DE LA MERCÈ

El PP i Ciutadans planten Torra i Colau al balcó de Sant Jaume

Els representants dels dos partits protesten per la presència del president de la Generalitat i del llaç groc a la façana

lainz45176091 barcelona 24 09 2018 barcelona festa castellera de la mer   180924183206

lainz45176091 barcelona 24 09 2018 barcelona festa castellera de la mer 180924183206 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els presidents dels grups municipals del Partit Popular, Alberto Fernández Díaz, i Ciutadans, Carina Mejías, han rebutjat sortir al balcó de l’Ajuntament de Barcelona a la plaça de Sant Jaume per la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, i per la presència de "simbologia independentista", amb referència al llaç groc que penja a la façana de l’edifici. L’alcaldessa, Ada Colau, ha exigit al PP una actitud més democràtica: "Entenc que tinguin discrepàncies amb Torra, jo també les tinc, però és el president de Catalunya i ha sigut escollit democràticament", ha replicat.

"No hem volgut compartir balcó amb el president Quim Torra per la simbologia independentista, i perquè no estem d’acord amb el fet que la Generalitat doni l’esquena a aquest consistori municipal", ha afirmat Alberto Fernández Díaz (secundat 20 minuts més tard per Mejías).

Segons el líder del PPC a l’ajuntament, que hi hagi un llaç groc al balcó implica que hi figura "simbologia independentista que no representa tots els barcelonins, i aquesta és la raó, juntament amb la presència de Torra, per la qual per primera vegada no hi hem sortit." Segons la seva opinió, Ada Colau "és més l’alcaldessa de Quim Torra que de la ciutat de Barcelona, perquè segueix la línia del govern català quan avala les seves reivindicacions".

"Havíem reclamat una festa despolititzada però veiem com els discursos, la simbologia, les pancartes, les consignes que s’estan cridant a la plaça, s’allunyen del que demanàvem, una festa de tots i sobretot cívica", ha lamentat Alberto Fernández. Les 'colles castelleres’ de la ciutat han exhibit durant la seva actuació pancartes amb el lema 'llibertat presos polítics'.

Candidatures

Notícies relacionades

Mentre Fernández Díaz corroborava la intenció del seu partit de no sumar-se a la candidatura de Manuel Valls, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha confiat que els canvis a ERC a la ciutat, el líder municipal de la qual, Alfred Bosch, ha renunciat a ser-ne candidat, puguin facilitar acords de ciutat, entre els quals ha citat la connexió del tramvia –descartada en el ple amb el rebuig d’ERC–, la funerària pública i la remunicipalització de l’aigua.

"Si els canvis que s’estan anunciant a ERC confirmen que estan orientats a fer més acords de ciutat, benvinguts siguin", ha destacat Colau, que ha demanat no esperar les eleccions municipals per avançar en acords.