MERCATS

Els Encants de Sant Antoni obriran un dia més

L'assemblea de paradistes decideix que dijous sigui d'obertura voluntària i tancar només els dimarts i diumenges

zentauroepp43496996 sant antoni180611184828

zentauroepp43496996 sant antoni180611184828 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els paradistes dels Encants del mercat de Sant Antoni han decidit que l’espai obri les seves portes un dia més a la setmana, dijous concretament, fent que el recinte tanqui només els dimarts i els diumenges. L’obertura en dijous, tot i això, serà voluntària per als venedors.

L’horari tradicional del mercat fixava només quatre dies d’obertura per a les parades de venda de roba i complements:  dilluns, dimecres, divendres i dissabte. En una assemblea dels 111 operadors que va acabar amb la dimissió de la junta del mercat es van imposar els partidaris de mantenir l’horari davant dels que reclamaven la seva ampliació almenys un dia més, dijous.

Notícies relacionades

Tot i això, durant les setmanes inicials de reobertura de Sant Antoni després d’un llarg període d’obres, l’horari d’obertura excepcional de dilluns a dissabte ha demostrat ser un èxit de públic. Aquest dimarts s’havien de tancar de nou les parades però, després d’aquesta experiència positiva, a l’assemblea que s’ha celebrat avui s’ha decidit incorporar els dijous al calendari d’obertura, però de manera opcional i voluntària. Una decisió intermèdia entre les dues actituds posades sobre la taula: l’obertura de quatre dies o l’ampliació a cinc dies o quatre d’obligatoris més dos d’optatius.

Com va informar ahir aquest diari, els partidaris d’obrir més dies no descartaven accions legals per les pèrdues econòmiques pel tancament. L’ordenança de mercats estipula que els de productes no alimentaris tenen quatre dies d’obertura obligatòria, als quals poden afegir més jornades si ho decideixen els comerciants.