INICIATIVA D'UN PARE ANÒNIM I LA SEVA FILLA

El Ratolí Pérez 'viu' en un carrer de vianants de les Corts

Una reproducció de l'habitatge del personatge de la mida d'un rosegador sorgeix al carrer del Taquígraf Garriga

zentauroepp43278745 ratoncito perez180511164009 / RICARD CUGAT

zentauroepp43278745 ratoncito perez180511164009
zentauroepp43278720 ratoncito perez180511164020
zentauroepp43278825 ratoncito perez180511163959

/

2
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández

El Ratolí Pérez té casa. I a les Corts. Gràcies a la iniciativa d’un pare anònim i la seva filla petita, i la solidaritat de dotzenes de veïns, el personatge que canvia les dents de llet per diners o regals (que el rosegador posa sota el coixí dels nens) viual número 23 del carrer del Taquígraf Garriga, a prop de la plaça de Comas, a pocs metres de la plaça de Comas, epicentre del districte de les Corts.

L’anònim i altruista pare de família ha construït la minicasa del “dentista Ratolí Pérez" a peu de carrer. Exactament, a peu de carrer, ja que cal mirar el terra per observar la bonica entrada de la vivenda, que fins i tot té al costat la seva rampa d’aparcament.

Veïns del barri, sobretot, nens, afegeixen elements d’‘attrezzo’ a la minivivenda del personatge, que curiosament està en un edifici amb símptomes d’abandonament, una mica estrany en un barri cada vegada més cotitzat gràcies als carrers per als vianants i la seva bona comunicació. El fet que hi hagi quatre escoles pels voltantsfacilita que la casa del Ratolí Pérez estigui començant a generar les seves pròpies peregrinacions.

Fa sis mesos

“Fa uns sis mesos que un parell de vegades a la setmana hi va un pare amb la seva filla de 4 anys i s’encarrega d’arreglar la petita casa, tot i que els veïns i els nens també hi col·laboren. Sempre està ordenada i ningú se n’emporta les peces”, explica Maite Ropero, propietària de la cristalleria que hi ha just davant. “El primer que va posar va ser la porta, en què hi deia “dentista Ratolí Pérez”. Després va anar afegint-hi més coses", comenta. I confessa que l’emociona "que hi hagi gent que faci aquestes coses amb tot el que està passant al món".

N’hi ha prou amb estar uns instants, a qualsevol hora, davant de la caseta per observar com els vianants reaccionen de manera diferent a l’observar l’existència de l’original residència. “Jo crec que l’han fet per denunciar els problemes de vivendai demanar que l’Ajuntament protegeixi el centre històric de les Corts i les seves cases baixes”, afirma l’estudiant Susana Pérez just després d’ensenyar-li a un amic anglès.

Afluència de nens

Notícies relacionades

“Jo la vaig descobrir fa 15 dies i això que passo sovint per aquest carrer. Em sembla molt bufona. És un detall molt bonic i graciós”, explica encantada Montse Eslava, de 51 anys i veïna també del barri. Julián Barba, de 54, també passa davant la casa del rosegador gairebé cada dia. “Cada dia veig que s’hi paren nens i fins i tot juguen amb les figuretes”, indica Julián Barba.

Cap d’aquests veïns ha vist que un nen o els seus pares deixin dents al costat de la porta de la minivivenda. I si ho han fet, desapareixen immediatament. Potser ja estan a l’altre costat de la miniporta.

La casa oficial del rosegador màgic és a Madrid

La de Taquígraf Garriga, 23, <strong>no és la primera casa del Ratolí Pérez.</strong> L’Ajuntament de Madrid va instal·lar una placa per assenyalar aquest lloc al carrer del Arenal, 8. Allà hi havia la pastisseria Prast. I, en aquesta botiga, la caixa de galetes on dormia el Ratolí Pérez, segons el conte que va escriure el jesuïta Luis Coloma per al rei Alfons XIII, que, amb 8 anys, acabava de perdre una dent.