Segueix la polèmica

Cristina Cervera: "Gràcies, Colau, per recordar-nos qui era el nostre rebesavi"

Una rebesneta de l'almirall, que s'ha quedat sense carrer a la Barceloneta, carrega contra l'alcaldessa

zentauroepp42945791 almirante cervera180415155413

zentauroepp42945791 almirante cervera180415155413

1
Es llegeix en minuts

Des que diumenge l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va inaugurar el carrer de Pepe Rubianes a la Barceloneta que abans era el de l'Almirall Cervera, a qui va titllar de "fatxa", no han fet més que ploure-li crítiques. Ara s'hi ha sumat una rebesneta del marí Pascual Cervera i Topete (San Fernando 1839-Puerto Real 1909), contraalmirall durant la guerra espanyola del 1898 contra els Estats Units (1898) i a qui van nomenar caporal a Cuba. Cristina Cervera ha fet la seva protesta a través de Twitter. En un dels missatges agraeix "haver-nos recordat" qui era el seu rebesavi, a qui qualifica d'"honrat" i "humil". 

Aquesta crítica ve després de la polseguera aixecada des de fa tres dies. Dilluns el besnet de l'almirall Cervera Topete, Guillermo Cervera, va criticar Colau per haver-se referit a ell com a un "fatxa". "Demostra la seva incultura perquè el moviment feixista va sorgir després de la seva mort", va comentar.

Dies abans del canvi de nom, el mateix besnet de l'almirall ja va considerar "un seriós greuge" que Barcelona modifiqués el nomenclàtor per honrar una persona que va demostrar "insultants valors enquistats".

L'escriptor i acadèmic Arturo Pérez Reverte es va sumar a les crítiques i va recordar a Colau qui era Cervera a través d'un treball seu.

Notícies relacionades

I més: el PSOE de Medina-Sidonia (Cadis) ha manifestat que no entén el "desconeixement de la història sobre la figura de l'almirall Cervera, natural d'aquesta localitat, que té l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau", i l'ha convidat a visitar l'arxiu històric municipal (Secció Cervera), "perquè l'ajudi a sortir de la seva ignorància històrica". En una nota, el PSOE ha mostrat el seu "rebuig a l'actitud" de l'alcaldessa per retirar el nom del carrer que l'almirall Cervera té a la capital catalana. El PSC va recolzar, no obstant, el canvi de nom.

A Barcelona, els presidents dels grups municipals de Ciutadans i del PP, Carina Mejías i Alberto Fernández, també van coincidir a retreure a Colau que el titllés de "fatxa".