Nova campanya

Així de fàcil és colar-se al metro de Barcelona

TMB incorpora aquesta setmana un 30% de revisors per les 45.500 persones que es colen cada dia

Una noia aprofita l’obertura de portes per colar-se a la parada de metro d’Universitat, el 23 de març.

Una noia aprofita l’obertura de portes per colar-se a la parada de metro d’Universitat, el 23 de març. / SERGIO LAINZ

1
Es llegeix en minuts

Per intentar pal·liar la xifra de persones que es colen diàriament al suburbàTransports Metropolitans de Barcelonava iniciar aquest dilluns una nova campanya basada principalment a reforçar els controls de bitllets en tota la xarxa. La iniciativa durarà tota aquesta setmana, fins diumenge, 22.  Hi haurà un 30% més de revisors.

Notícies relacionades

Segons TMB, les hores que concentren més frau són les nits del cap de setmana, i sobretot els dissabtes, quan el metro no tanca. Segons els càlculs de l'empresa, cada dia viatgen sense pagar set de cada 200 usuaris, és a dir, el 3,5% del total, que suposa unes 45.500 persones. Amb aquests fraus, TMB deixa d'ingressar 9,5 milions d'euros a l'any.

Una de les mesures per lluitar contra el frau portada a terme els últims anys és la de canviar els accessos, fàcilment saltables, i col·locar portes automàtiques reversibles, que ja estan instal·lades en el 74% dels vestíbuls del metro. Aquest canvi, no obstant, ha provocat una nova manera de colar-se molt senzilla. Sense anar més lluny, durant la connexió en directe que Barcelona Televisió estava realitzant ahir per informar d'aquesta campanya es pot veure amb quina facilitat una persona aprofita en pas d'una altra que ha pagat el seu bitllet per entrar just darrere seu al suburbà.