En defensa pròpia

Tres mossos admeten que van pegar a manifestants de Can Vies

La fiscalia demana set anys de presó per a cinc agents per una suposada agressió a tres joves

Els policies al·leguen que prèviament les víctimes els van pegar puntades de peus i cops de puny

zentauroepp42878383 barcelona 11 04 2018    juicio a cinco mossos o mas  por gol180411110815

zentauroepp42878383 barcelona 11 04 2018 juicio a cinco mossos o mas por gol180411110815

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tres dels cinc Mossos d'Esquadra per als quals la fiscal demana set anys de presó han admès aquest dimecres que van pegar a manifestants després de les protestes pel desallotjament de Can Vies, però han al·legat que van actuar en defensa pròpia perquè els havien pegat puntades de peu i cops de puny.

A la secció segona de l'Audiència de Barcelona s'ha iniciat aquest dimecres el judici als cinc agents. La fiscalia demana per a ells fins a set anys de presó, i l'acusació particular, tretze i mig, per delictes de lesions i contra la integritat moral per pegar a tres joves que estaven en una zona sense incidents, un cop finalitzats els disturbis pel desallotjament del centre okupa, el maig del 2014.

Tres dels mossos han admès haver pegat a persones que, segons han afirmat, els havien agredit prèviament. Un d'ells ha precisat que va pegar a una d'aquestes persones per "dispersar" el portal on eren.

Els quatre agents i l'inspector dels Mossos d’Esquadra acusats s'han reconegut en un vídeo gravat per un equip de televisió, prova clau per a l'acusació, en què es veu el final de la presumpta agressió.

Les tres víctimes han declarat que es van refugiar en un portal, en una zona tranquil·la, mentre esperaven que la policia se n'anés per tornar a casa, i han negat haver pegat als agents.

Notícies relacionades

L'inspector del cos policial ha dit que es van acostar al portal perquè diverses persones els estaven "tirant pedres" i els van fer sortir de l'edifici al qual es disposaven a entrar. Les víctimes han negat que se'ls donés aquesta ordre i han dit que van rebre una "pluja de cops" sense fer "res".

L'advocada d'un dels nois, Anaïs Franquesa, ha destacat que la majoria de les lesions es van produir "o al cap o a la mà” i que la normativa prohibeix pegar en "zones sensibles". Franquesa ha dit, a més, que els agents van portar a terme una "acció coordinada" i per això demanen una pena de 13 anys i mig per a cada un.