PROCÉS JUDICIAL

Set mossos s'asseuran al banc dels acusats per pegar a uns manifestants a dins d'un portal

Els agents seran jutjats a Barcelona per presumptes maltractaments a tres joves en les protestes de Can Vies

Centenars de manifestants es dirigeixen dijous a la nit cap a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de les Corts, a Barcelona, en protesta pel desallotjament de Can Vies.

Centenars de manifestants es dirigeixen dijous a la nit cap a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de les Corts, a Barcelona, en protesta pel desallotjament de Can Vies. / TONI ALBIR (EFE)

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Set membres dels Mossos d’Esquadra s'asseuran el 30 d'abril al banc dels acusats per suposadament haver participat en l'agressió a tres joves en una manifestació convocada el 27 de maig del 2014 pel desallotjament de Can Vies, al barri de Sants. Mentre que la fiscalia sol·licita per a cinc agents penes d'entre un i set anys de presó, l'acusació particular, en nom dels afectats, reclama més de 15 anys de presó.

Dos dels perjudicats, juntament amb el seu advocat, David Aranda, i la diputada de la CUP Maria Sirvent, han denunciat aquest dilluns, durant la presentació de l'escrit d'acusació i la data de la vista, la repressió policial que pateixen algunes persones pel mer fet de “dissentir”.

Els fets van passar el 27 de maig del 2014 a la nit, quan grups que protestaven pel desallotjament de Can Vies es van dedicar a col·locar contenidors a manera de barricades, incendiar-los i llançar objectes contra la policia.

Els tres joves, amb altres veïns i una periodista, eren a prop del portal del número 10 de la plaça de Sants i, tots ells, al veure que els mossos començaven a córrer cap a ells, van entrar ràpidament a l'edifici. Els agents acusats van entrar bruscament a la finca i van tancar la porta, però, a l'identificar una periodista com a tal, perquè portava el braçal de premsa, la van fer fora del portal, segons l'escrit de la fiscalia.

Cops de porra

Després d'això, segons l'acusació, dos dels mossos van començar a pegar repetidament als braços, les cames i les mans un dels joves, que s'intentava protegir ajupit a terra i protegint-se el cap amb els braços. Dos policies van pegar amb la porra a una altra de les víctimes a la cama, i la van fer caure a terra, on van continuar la seva agressió, i li van pegar un cop al cap. Un tercer jove va rebre cops al braç quan estava dret: li van pegar a l'espatlla, el tòrax i un últim cop al cap.

Notícies relacionades

Segons la fiscal, el comandament de l'operatiu, el sergent Luis Miguel V., va presenciar les agressions sense fer res per impedir-les ni recriminar les conductes als seus subordinats. Després, va donar l'ordre de desallotjar el portal i, una vegada fora, els joves no van ser identificats ni els policies van redactar cap atestat. Una càmera de TV va gravar la intervenció policial.

Els mossos que s'asseuran al banc dels acusats estan acusats de diversos delictes, entre ells un contra la integritat moral i lesions. La fiscalia també reclama la inhabilitació dels agents durant dos anys i tres mesos, així com el pagament de diverses quantitats a les víctimes com a responsabilitat civil. Els afectats, per la seva banda, van ser condemnats pels disturbis.