Colau retira el "testatge de drogues" de les festes de Santa Eulàlia

L'ajuntament assegura que l'activitat estava prevista per a més grans de 18 anys

Cs i PP havien reclamat la retirada perquè fomentava el consum entre nens i joves

ealos9721452 ara2 londres  reino unido  17 01 09   un cocain mano prepara180125213225

ealos9721452 ara2 londres reino unido 17 01 09 un cocain mano prepara180125213225 / ANDY RAIN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El govern municipal de Barcelona ha retirat del programa de les Festes de Santa Eulàlia de la ciutat l'activitat de testatge de drogues químiques i cànnabis per a nens i joves del programa de control de drogues Energy Control.

Segons han informat fonts municipals a Europa Press, la inclusió en el programa de l'activitat d'Energy Control, que es desenvolupa des del 1997 com una estratègia de reducció de danys vinculada a l'oenagé ABD, estava inicialment prevista com a reforç de la feina que porta a terme de forma contínua durant tot l'any.

El programa d'activitats de les Festes de Santa Eulàlia, a l'apartat la Lali Jove per al dia 17 de febrer, proposa activitats per a nens i joves, entre les quals destaca Energy Control: testatge de drogues químiques i cànnabis per comprovar la composició de les drogues al mercat català i promocionar un consum conscient.

Energy Control es tracta d'un informe anual reconegut i de prestigi que es basa en l'anàlisi de les substàncies que els usuaris de drogues fan arribar de forma voluntària, cosa que permet determinar la "gran adulteració" que hi ha en el món de les drogues i el perill addicional que suposa el seu consum.

Les mateixes fonts han assegurat que l'activitat està dissenyada per a més grans de 18 anys, però que per motius d'agenda i de preparació prèvia l'entitat "no hi ha arribat a temps i l'activitat no es farà", i ha dit que la inclusió en el programa de festes ha sigut un error, i també ha assegurat que l'explicació que es feia de la iniciativa no era exacta.

Crítiques de l'oposició

La líder de Cs a Barcelona, Carina Mejías, i el president del PP a la capital catalana, Alberto Fernández, han demanat aquest dijous a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, retirar una activitat de testatge de drogues químiques i cànnabis per a nens i joves del programa de Festes de Santa Eulàlia de la ciutat.

"És inadmissible que s'inciti, promocioni i normalitzi el consum de drogues en tallers per a nens i adolescents", ha expressat Mejías en un apunt a Twitter recollit per Europa Press, i per això ha sol·licitat la suspensió immediata de l'activitat.

En un comunicat, Fernández ha demanat explicacions als promotors d'aquesta activitat i ha reclamat responsabilitat a Colau: "L'Ajuntament hauria de fer campanya en contra del consum de drogues, explicant les conseqüències i els perills per a la salut que comporta el consumir estupefaents".

Notícies relacionades

El programa d'activitats de les Festes de Santa Eulàlia, en l'apartat la Lali Jove per al dia 17 de febrer, proposa activitats per a nens i joves, entre les quals destaca 'Energy Control': 'Testatge de drogues químiques i cànnabis per comprovar la composició de les drogues en el mercat català i promocionar un consum conscient'.

El líder popular ha afirmat que el Govern de Colau "banalitza i frivolitza" el problema del consum de drogues entre els més joves, i ha assenyalat que el consistori mostra passivitat amb els clubs i les associacions cannàbics, ja que actualment a Barcelona hi ha 137 locals, i que el 41% d'ells han sigut sancionats per infringir la normativa, segons ell.