La directora d''Estiu 1993' guanya un premi Ciutat de Barcelona

La pregonera de l'última Mercè, la filòsofa Marina Garcés, també és guardonada

zentauroepp41832996 graf9483  barcelona  28 01 2018   la realizadora carla sim n180129013112

zentauroepp41832996 graf9483 barcelona 28 01 2018 la realizadora carla sim n180129013112 / MARTA PEREZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La directora de cine Carla Simón i la filòsofa Marina Garcés van ser ahir algunes de les personalitats distingides amb els premis Ciutat de Barcelona de l’ajuntament que s’entregaran el 15 de febrer al Saló de Cent, segons va informar l’Institut de Cultura (Icub). En assaig, ciències socials i humanitats, els premis van donar el seu reconeixement a l’obra Nova il·lustració radical, de Marina Garcés, per la capacitat de pensar en els desafiaments polítics del present renovant les eines de la filosofia clàssica. Garcés va ser la pregonera de les últimes festes de la Mercè.

En audiovisuals, el jurat va donar el premi a la cineasta debutant Carla Simón pel seu llargmetratge Estiu 1993, per la seva «excel·lència tècnica i artística» i en particular pel treball amb les actrius i per traçar el retrat íntim d’una dècada marcada per la sida. La pel·lícula va obtenir cinc premis Gaudí.

El premi Agustí Duran i Sanpere d’història de Barcelona va recaure per unanimitat en Alessandro Ravotto per la seva tesi doctoral La muralla de Barcino, «una investigació molt sòlida, feta amb una metodologia moderna», mentre que en circ es va reconèixer l’espectacle Fidelis Fortibus, de Circus Ronaldo.

LLEIALTAT SANTSENCA

Notícies relacionades

En arquitectura i urbanisme, es va reconèixer Harquitectes, que va rehabilitar la Lleialtat Santsenca, per l’aconseguit equilibri entre intervenció nova i edifici existent. En arts visuals es va premiar el treball de Joan Morey per un any d’excepcional qualitat que ha resultat en el projecte del vídeo Cos Social [Lección de anatomía].

En ciències experimentals i tecnologia es va premiar el professor de l’Institut de Ciències Fotòniques Hugues de Riedmatten per un treball sobre la transmissió dels bits quàntics, a la vegada que en ciències de la terra i ambientals, es va distingir el treball sobre l’expansió del mosquit tigre dels investigadors John R. B. Palmer, Aitana Oltra i Frederic Bartumeus. El científic de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya Pere Roca-Cusachs va obtenir el guardó de ciències de la vida per un treball sobre la supervivència cel·lular.