ACTE INSTITUCIONAL

Barcelona es conjura per defensar el Mobile World Congress

"No ens heu de convèncer", assegura Hoffman, responsable de la fira de mòbils

Telefónica se suma a la candidatura europea de BCN per ser laboratori del 5G

zentauroepp41871612 graf2153  barcelona  01 02 2018   la alcaldesa ada colau  ju180201130729

zentauroepp41871612 graf2153 barcelona 01 02 2018 la alcaldesa ada colau ju180201130729 / MARTA PEREZ

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Poques vegades s’aconsegueix reunir els màxims representants del Govern; de les institucions catalanes; del món acadèmic, científic i esportiu, i també de la indústria per donar suport a un projecte. Doncs és el que va passar ahir a l’Ajuntament de Barcelona, on es va celebrar un acte, anomenat Barcelona always connected, que buscava donar un «suport comú» de la ciutat a l’ecosistema tecnològic. De tota manera, es va convertir en una conjura per demostrar que Barcelona vol seguir sent capital mundial del mòbil i acollint el Mobile World Congress (MWC).

Els últims mesos del 2017 no van ser fàcils a Catalunya, i la GSMA, organitzadora de l’MWC, va mostrar preocupació. Fonts de l’entitat recorden que el congrés no ha perillat mai, però sí que van mostrar preocupació per l’operativa de la pròxima cita. El 16 octubre la GSMA ja va confirmar que l’MWC del 2018 se celebraria a Barcelona, i aquest dimecres es va anunciar que aquest any espera repetir les xifres rècord de l’any passat, i que estan «compromesos» amb el contracte que els uneix a la ciutat fins al 2023, tot i que van reclamar un clima «estable i segur».

En aquest escenari, l’acte d’ahir es va convertir en una reivindicació doble: per un costat, mostrar a la GSMA el compromís amb el congrés, i per l’altre, recolzar la candidatura europea de Barcelona com a laboratori de proves del 5G (iniciativa anomenada 5G Barcelona).

«Som la capital del mòbil i també volem ser la capital del 5G per desenvolupar la internet de les coses», va assegurar en el seu discurs l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que també va agrair al director executiu de la GSMA, John Hoffman, la seva confiança en Barcelona. El president del Parlament, Roger Torrent, va agrair a Hoffman el seu compromís amb la ciutat, i va destacar que el congrés ofereix oportunitats de projecció internacional.

Notícies relacionades

Molts dels assistents, entre els quals hi havia el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu; el president a Barcelona de l’Institut of Science and Technology-BIST, Andreu Mas-Colell; l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, o el director general de Fira de Barcelona, Constatí Serrallonga, van insistir a donar les gràcies a Hoffman. I aquest, de fet, va haver de sortir al pas de tant elogi: «No ens heu de convèncer. Heu de tornar a creure en vosaltres mateixos», i va afegir que el que hi havia era una «minicrisi de confiança».

Suport de Telefónica

En el mateix acte, el president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, va anunciar que la firma se suma a la iniciativa 5G Barcelona. El directiu va subratllar que amb aquest projecte es busca «convertir Barcelona en l’epicentre europeu 5G, un laboratori que atregui empreses tecnològiques de tot el món», i va remarcar que tal com la firma va recolzar la ciutat per ser capital mundial del mòbil, ara havia de tenir un paper clau en el 5G.