MARXA A BARCELONA

Manifestació de policies espanyols pel mateix sou que els Mossos

La protesta va comptar amb el suport del líder de Ciutadans, Albert Rivera, i del PP Catalán, Xavier Garcia Albiol

polis-barcelona

polis-barcelona

1
Es llegeix en minuts

Uns 35.000 agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, segons el recompte oficial de la Guàrdia Urbana de Barcelona, es van manifestar ahir pel centre de la capital catalana per exigir l’equiparació salarial amb els Mossos d’Esquadra i l’Ertzaintza. La protesta va comptar amb el suport del líder de Ciutadans, Albert Rivera, el del PP Català, Xavier García Albiol, i d’alguns representants de Vox, la formació ultradretana. 

La manifestació, a la qual els agents van assistir sense uniforme, havia sigut convocada per la Fundació Jusapol, que és crítica amb la proposta plantejada pel Govern per avançar en l’equiparació salarial, al considerar que aquesta promesa podria comportar una pèrdua dels seus drets laborals.

La protesta es va iniciar a la plaça d’Urquinaona i va baixar per Via Laietana, encapçalada per una pancarta amb el lema Equiparació Ja. Justícia salarial. Els agents i els seus familiars duien banderes espanyoles i d’altres autonomies, entre elles catalanes.

Pròxima manifestació a Sevilla

En declaracions als periodistes, el president de la Fundació Jusapol, Natán Espinosa, va assegurar que el 3 de febrer tornaran a sortir al carrer a Sevilla per iniciar un període de dos mesos portant la seva reivindicació a les principals ciutats espanyoles.

Capçalera de la manifestació de policies i guàrdies civils espanyols a Barcelona. / ACN / JOFRE FIGUERAS

Notícies relacionades

Segons Espinosa, la proposta que ha plantejat el Govern, que ha promès impulsar una partida pressupostària de fins a 1.500 milions d’euros en tres anys, conté «molta lletra menuda i clàusules abusives», de manera que exigeixen una plena equiparació salarial sense perdre drets laborals adquirits, com dies d’assumptes propis i la possibilitat d’allotjar-se en cases quarter.

Jusapol, que va néixer arran de la «inactivitat» dels sindicats a l’hora d’aconseguir l’equiparació, segons Espinosa, també ha impulsat una moció per demanar aquesta mesura a Europa i té previst entregar al Congrés més de mig milió de firmes per impulsar una iniciativa legislativa popular (ILP) per a una llei que reguli aquesta reivindicació.