La cavalcada dels Reis d'Orient recordarà el difícil 2017 de Barcelona

Estarà encapçalada pels Cors de la Pau, símbol del "batec de la ciutat per la pau i la concòrdia"

Persones en cadires de rodes estaran al grup dels patges reials classificant les cartes

cavalcada-Barcelona-2018

cavalcada-Barcelona-2018

2
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez

La cavalcada dels Reis d'Orient, que arrencarà el dia 5 a les 18 hores des de l'avinguda del Marquès de l'Argentera (amb el passeig de la Circumval·lació), recordarà el convuls any que Barcelona ha deixat enrere. Dotze mesos que han estat marcats per l'atemptat de la Rambla del 17 d'agost, en què van morir 16 persones, i pel convuls moment polític que viu Catalunya. Per això la tradicional cavalcada estarà oberta pels Cors de la Pau que, amb el lema Batega!,Batega! simbolitzaran "el batec de la ciutat per la pau i la concòrdia".

"Aquests cors que bateguen seran la coreografia [a càrrec de Javier Guerrero] i la música [a càrrec d'Arturo Calvo] que rebran els Reis d'Orient", ha dit aquest dimecres Marta Almirall, directora artística de la cavalcada, en la presentació de l'esdeveniment. Almirall ha destacat que, igual que l'any passat, la desfilada es desplegarà entre fortes mesures de seguretat i ha manifestat que l'ajuntament té una "gran consciència" respecte a aquesta qüestió.

La cavalcada, que recorrerà cinc quilòmetres des del seu inici al Marquès de l'Argentera fins a la seva finalització a les 21 hores a l'avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, passarà pel pla de Palau, el passeig d'Isabel II, la Via Laietana, la plaça d'Urquinaona, el carrer de Fontanella, la plaça de Catalunya, la plaça de la Universitat, la ronda de Sant Antoni, el carrer de Sepúlveda, l'avinguda del Paral·lel, la plaça d'Espanya i l'avinguda de la Reina Maria Cristina.

Abans que comenci la cavalcada, es preveu que Ses Majestats arribin al Moll de la Fusta de Barcelona a les 16 hores, on seran rebuts per l'alcaldessa, Ada Colau, que a més els entregarà pa i sal, com a símbol de l'acollida i l'hospitalitat, i les claus de la ciutat. Al moll la cantant africana Nakany Kante actuarà per donar la benvinguda als Reis, i també ho farà durant tota la desfilada acompanyant la carrossa del rei Baltasar.

Les novetats

A més, els carters reials estaran recolzats per un grup de persones amb diversitat funcional del Centre Ocupacional Sínia, que ajudaran a recollir i classificar les cartes. "Això evidencia les ganes de l'ajuntament per pensar en noves fórmules d'integració", ha dit Almirall. 

Una altra de les novetats que la tradicional desfilada tindrà aquest any és la representació del llarg camí que han fet els Reis des d'Orient fins a arribar a Barcelona. Així, per primera vegada es podran veure cinc haimes (la de la música, la de la cuina, la de la llum, la de l'aigua i la de les joguines) que acompanyaran cada un dels seguicis en forma de gran caravana i que simbolitzen tot el que han portat durant el seu camí per sustentar el viatge. 

A més, també hi haurà dues carrosses noves: la d'"anar a dormir", encarregada de recordar als nens que se n'han d'anar al llit ben d'hora, i la de les joguines, que homenatjarà la pilota. Tot i així, les novetats de la cavalcada de Barcelona són menys trencadores que la novetat de la cavalcada de Vallecas, a Madrid, en què hi haurà una drag queencavalcada de Vallecas,drag queen

Notícies relacionades

Respecte a la petició de l'ANC i Òmnium d'anar de groc a la cavalcada de Reis de Manresa, que es retransmetrà per TV3, Almirall ha evitat posicionar-se i ha insistit que l'objectiu de la desfilada de Barcelona és mantenir-se "fidel a la història dels Reis d'Orient" i aliena per tant a les qüestions polítiques. "Crec que les coses no s'han de barrejar, però respecto la llibertat d'expressió", ha dit.

L'ajuntament ha invertit en la cavalcada 700.000 euros, la mateixa quantitat que l'any passat. L'esdeveniment comptarà amb la participació de 1.281 ballarins, actors i xanquers, i més de 200 persones escollides per sorteig en la Crida Ciutadana per a la Cavalcada. Aquesta gran celebració s'està preparant des del 23 de novembre, segons ha revelat Marta Almirall.

Temes:

Els Reis Mags