Les Corts encara la recta final de la superilla de la Maternitat i Sant Ramon

La culminació del nucli pacificat requerirà d'una inversió de dos milions d'euros

"Volem recuperar la idea de poble i casc antic", explica el regidor del districte

benavent proposta

benavent proposta

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Barcelona encara la recta final del programa de superilles de la ciutat amb la culminació del nucli de la Maternitat i Sant Ramon, a les Corts, que estarà completat aquest any. Segons va explicar la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, l’actuació tindrà un cost de dos milions d’euros i s’intervindrà sobre alguns dels carrers que queden delimitats per Travessera de les Corts, la Riera Blanca, l’avinguda de Madrid i la Gran Via de Carles III.

El procés d’implantació d’aquesta superilla es va iniciar durant l’anterior mandat, amb treballs de pacificació al voltant dels carrers afectats, i ara s’inicien quatre actuacions més que completaran el projecte. La primera reforma, al carrer de Conxita Supervia, es va començar a executar el mes de novembre passat, amb previsió que s’acabi el mes d’agost de l’any que ve.

Així quedarà el carrer de Conxita Supervia.

ESPAI DE REUNIÓ / Amb la intenció d’implantar un espai pacificat exclusiu per a vianants, es modificarà el traçat del carrer a partir d’una sèrie de dunes amb una lleugera topografia que faran desaparèixer la presència de cotxes i de vehicles aparcats. El recorregut culminarà en un espai de reunió situat al davant de la façana del centre cívic Joan Oliver. Només podran accedir a aquest espai els vehicles que hagin d’entrar en aparcaments, els de serveis i els d’urgències.

Notícies relacionades

Amb aquesta actuació s’eliminarà la connexió entre la Gran Via de Carles III i el carrer del Comandant Benítez, espai on s’instal·laran nous parterres amb vegetació. També s’aprofitarà l’ocasió per millorar el clavegueram i la recollida d’aigües i substituir els fanals existents per altres d’alta eficiència. Al carrer de Benavent començaran les obres a principis d’any per convertir l’actual secció de vial en una gran zona enjardinada. En aquest carrer se seguirà mantenint un sol carril i es conservarà la filera d’aparcament.

Aspecte definitiu de Regent Mendieta.

El regidor de les Corts, Agustí Colom, considera que aquestes modificacions «no alteren l’ús de l’espai», la que són «carrers de poca circulació». A més, confia que, gràcies a la superilla, l’espai «recuperi la idea de poble i de nucli antic».