Tres detinguts

Una família obligava a prostituir-se una dona amb qui compartien pis al Raval

La víctima, de 31 anys, rebia pallisses si no treballava i els donava els diners que aconseguia

EFE

Una família obligava a prostituir-se una dona amb qui compartien pis al Raval
Moment de la detenció, al Raval.

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents dels Mossos, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Barcelona, han detingut tres persones per obligar una jove amb qui compartien vivenda al barri del Raval de Barcelona a prostituir-se. Els fets es remunten al dia 5 de desembre, quan la policia municipal va informar els Mossos que una dona de 31 anys s'havia posat en contacte amb ells per denunciar que estava sent obligada a exercir la prostitució als carrers de Barcelona.

La dona va informar a la policia que en el mes de setembre del 2017 havia llogat una habitació en un pis de Barcelona al districte de Ciutat Vella, i en aquest domicili també vivia una família composta per matrimoni amb els seus tres fills. Pocs dies després d'estar vivint en aquest domicili va començar a rebre amenaces i coaccions per part d'un dels fills del clan familiar perquè exercís la prostitució i que els donés els diners que aconseguís amb aquesta activitat.

Fugida del domicili

Des d'aleshores la jove es va veure forçada a prostituir-se i entregar-los tots els diners que va anar obtenint al llarg de tres mesos. Segons el seu testimoni, quan no ho feia la pegava un dels membres de la família amb qui compartia la vivenda. Finalment, el passat 2 de desembre va decidir marxar del domicili. Uns quants dies després es va posar en contacte amb la Guàrdia Urbana per denunciar els fets.

Els Mossos van iniciar llavors una investigació que va permetre detenir tres membres del clan familiar el dia 11 de desembre, el matrimoni i una de les filles. Els arrestats per delictes d'amenaces, lesions i proxenetisme i prostitució van passar a disposició judicial el 13 de desembre i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs. La resta de familiars se n'havien anat a Romania i estan en recerca i captura, segons informa la Guàrdia Urbana.

Notícies relacionades

El jutge ha dictat també una ordre d'allotjament dels arrestats respecte a la víctima. És a dir, no es poden acostar a la dona ni comunicar-se a ella en cap moment.

En els últims anys la policia ha realitzat nombroses actuacions contra xarxes de prostitució romaneses que operaven al districte.