FINAL DEL PACTE DE GOVERN

Colau: "Seguiré treballant per fer acords amb el PSC"

L'alcaldessa es reuneix aquest matí amb Jaume Collboni després de la ruptura de Barcelona en Comú amb els socialistes

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reiterat avui que no és independentista i ha justificat la ruptura amb el PSC. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de la ruptura de Barcelona en Comú Barcelona en Comú amb el PSC a l'Ajuntament de Barcelona, l'alcaldessa Ada Colau ha assegurat aquest dilluns que seguiran treballant junts. En declaracions a RAC-1, Colau ha explicat que aquest matí té previst reunir-se amb el socialista Jaume Collboni. "Vull que seguim treballant junts i fer acords, però estar al Govern va més enllà i és un nivell de compromís més gran". Colau, que ha reiterat que no és independentista ("No he escollit independència. Tothom sap que he sigut molt crítica amb la DUI"), ha assegurat "estar convençuda" que la militància del PSC, si s'hagués fet una consulta, hauria rebutjat el suport al 155, "i així no hauríem hagut de trencar el Govern de l'Ajuntament de Barcelona".

Colau ha insistit: "No volíem arribar a aquesta consulta. Tant de bo el PSC no hagués recolzat el 155. Valoro positivament el pacte amb el PSC a nivell municipal". "El PSOE ha elaborat el 155 i ha avalat l'empresonament de la meitat del Govern de la Generalitat i la persecució policial de la Mesa del Parlament. A mi això m'entristeix. ¿On és el catalanisme del PSC?", s'ha preguntat.

Notícies relacionades

Colau també ha parlat sobre els pressupostos municipals i la dificultat per aprovar-los una vegada trencat el pacte de Govern amb el PSC. L'alcaldessa a assegurat: "Ho farem com els últims anys, quan no teníem prou majoria". "Governar amb 11 regidors és molta feina. Aprovarem els pressupostos com ho hem fet aquests anys. Tampoc amb el PSC teníem prou majoria per aprovar les coses. Seguirem pactant, hi tenim la mà trencada. Parlarem amb cadascuna de les formacions ", ha afirmat l'alcaldessa.

El Mobile

En el mateix context s'ha referit al Mobile World Congress (MWC), una fira, que, ha dit, "no perilla". De fet, divendres el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, va anunciar durant la presentació de l'Smart City Congress que es queda a Barcelona. "El Mobilel World Congress no perilla. Hi ha molta preocupació generada per la DUI i el 155, però la meva feina ha sigut donar tranquil·litat a molta gent de l'estranger. Els hem dit que la ciutat funciona i estem bolcats a donar la màxima seguretat". "El 2018 està garantit. El 2019, també. Tenim contracte firmat fins al 2023. Hem de fer un esforç per tornar a la normalitat", ha insistit.