Ajuntament i Fira insisteixen que el Mobile es queda

Pisarello assegura que no hi ha hagut "ni una sola paraula" en contra de la no continuïtat del congrés a la ciutat

La inquietud per la situació política no compromet el futur del certamen, afirma

salon-mobile-world-congress-barcelona-1433234743356

salon-mobile-world-congress-barcelona-1433234743356 / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
Carmen Jané

El Mobile World Congress (MWC), la principal convenció tecnològica del món amb més de 100.000 assistents, es queda a Barcelona i prepara «la millor edició de la seva història», segons va anunciar ahir el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, durant la presentació de l’Smart City Congress.

Pisarello va admetre, no obstant, que en l’última reunió del patronat del congrés, celebrada dimecres a Barcelona i que va coincidir amb la vaga convocada, la GSMA va expressar la seva «preocupació» i «incertesa» davant la situació política a Catalunya, però va assegurar que aquelles van ser «les dues úniques paraules en contra».

La GSMA, la patronal de les operadores de telefonia, té un contracte amb Fira de Barcelona per organitzar el congrés a la ciutat fins al 2023, i, segons el primer edil, «estan disposats a complir-lo».

«El compromís del MWC amb Barcelona és absolut, tot i que els sectors econòmics es preocupen i volen comptar amb la màxima estabilitat possible», va reconèixer Pisarello. «No obstant, els van agradar molt les iniciatives que els vam presentar per a aquesta edició que volem que sigui la millor de la història», i tant l’alcaldessa, Ada Colau, com el secretari d’Estat de Societat Digital, José María Lasalle, van donar un missatge de tranquil·litat, va afegir.

A Barcelona des del 2006

La GSMA va celebrar el primer congrés a Londres el 1987, l’any següent el va traslladar a Cannes i des del 2006 l’organitza a Barcelona, gràcies als bons oficis de Turisme de Barcelona. De Cannes van sortir per la falta d’espai tant firal com d’hotels i transport donada la magnitud que anava adquirint l’esdeveniment.  

Notícies relacionades

John Hoffman, el nord-americà que és el principal executiu de GSAM sempre ha expressat el seu interès per continuar a la ciutat, de la qual destaca la capacitat organitzativa, hotelera i el clima, però últimament ha lamentat les seves preocupacions tant per les dues últimes vagues de transport públic que han coincidit amb l’esdeveniment, i amb els talls de carreteres de dimecres que tampoc van contribuir a la seva tranquil·litat.Altres ciutats com ara París, Madrid i Milà s’han ofert en diverses ocasions com a candidates a acollir l’esdeveniment, que genera a Barcelona uns ingressos de més de 465 milions d’euros per als quatre dies que dura.

Mobile World Capital segueix

Segons Constantí Serrallonga, el nou director de Fira de Barcelona, tampoc la Mobile World Capital, la iniciativa vinculada al MWC que va assegurar el congrés a Barcelona i sostenen entre el Govern, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, no està amenaçada perquè «existeixen uns contractes firmats fins al 2023 que hi ha la voluntat de respectar, i els pressupostos ja estan compromesos»