Conflicte enquistat

L'ANC fa proselitisme independentista a l'aeroport del Prat

Unes 50 persones reparteixen fullets en què culpen el "centralisme" de les cues

Manifestació membres de lANC a la Terminal 1 de laeroport del Prat / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) no perd oportunitat de portar l'aigua al seu molí i fer proselitisme independentista. Una cinquantena de membres de l'entitat han repartit aquest matí fullets als presents a l'aeroport de Barcelona-el Prat per demanar que votin 'sí' a la independència en el referèndum de l'1 d'octubre amb l'objectiu de poder "gestionar millor les infraestructures" de Catalunya.

Als fullets, l'ANC recorda que Eulen gestiona 27 aeroports però "només fa vaga a Barcelona" i explica que és una "empresa espanyola amiga del Govern de Madrid a qui AENA subcontracta la seguretat de l'aeroport, i que ofereix unes condicions laborals pèssimes al seu personal. El fullet també assegura que "AENA gestiona malament i de manera opaca l'aeroport del Prat" i assegura: "Si perds el temps i l'avió a Barcelona és perquè algú de Madrid t'ha de solucionar el problema: Espanya és l'únic país del món on un ministeri gestiona 46 aeroports de manera centralitzada ".

Un dels membres de l'ANC, Enric Blanes, ha exigit una solució al Govern davant la seva "incompetència" en declaracions penjades al compte de Twitter de l'entitat.

Notícies relacionades

L'acció informativa, segons Blanes, perseguia evidenciar que els catalans i empreses turístiques pateixen "discriminació per una gestió centralitzada de l'Estat que acaba perjudicant només el Prat".

Després de repartir nombroses octavilles, els manifestants han pronunciat crits d''Independència', 'Votarem, sí' i 'No volem cues', davant la porta de la Terminal 1.