Campanya a Sant Andreu

Barcelona reparteix aigua i vinagre als amos de gossos per netejar els carrers

L'ajuntament inicia una campanya a Sant Andreu per conscienciar els propietaris

Barcelona reparteix aigua i vinagre als amos de gossos per netejar els carrers

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

El districte de Sant Andreu de Barcelona ha posat en marxa una campanya dirigida als propietaris de gossos per mantenir neta la via pública en què se'ls demana que es facin responsables dels orins i els excrements dels seus animals. Per facilitar-los la tasca, repartirà una ampolla plegable d'aigua i vinagre per netejar-los.

La regidora del districte, Carmen Andrés, que ha enviat una carta a les 2.947 persones que tenen censat el seu gos, ha explicat davant els mitjans que es tracta d'una mesura per "incentivar una actitud responsable i cívica quan passegen els seus gossos pel carrer".

La iniciativa, que s'emmarca en una campanya amb el lema 'Estima la ciutat com estimes el teu gos', es desenvoluparà únicament al districte de Sant Andreu perquè arriba a partir d'una demanda dels seus consells de barri.

Fins al 30 de setembre

Andrés ha explicat per carta als propietaris que se'ls posarà a disposició una ampolla plegable d'aigua i vinagre per netejar l'orina dels seus gossos.

Notícies relacionades

L'ampolla està pensada per portar-la sempre a sobre i es podrà recollir fins al 30 de setembre als equipaments municipals.

En la carta també es recorda que en cas d'incompliment, l'ordenança sobre la protecció, tinença i venda d'animals estableix una sanció de multa de fins a 750 euros.