Per una feina de qualitat

1
Es llegeix en minuts
Jaume Collboni
Jaume Collboni

Portaveu del PSC a l'Ajuntament de Barcelona.

ver +

L'atur i el treball precari equivalen, sovint, a patir situacions de vulnerabilitat social. La qualitat de vida dels individus depèn, en gran mesura, de les seves condicions laborals. Freqüentment s'està parlant de la remuntada de l'economia però hem d'aconseguir que aquesta millora de les xifres macroeconòmiques repercuteixi en el dia a dia dels ciutadans. I la millor manera de fer-ho és creant una ocupació de qualitat. L'AMB vol impulsar la reactivació econòmica per poder generar d'aquesta manera ocupació i reduir les desigualtats. Amb aquest objectiu, estem executant una sèrie de plans per a la promoció econòmica i la inserció en el mercat de treball.

Notícies relacionades

Si volem afrontar amb èxit els reptes, és necessari que ho fem a escala metropolitana, coordinant esforços i recursos per multiplicar l'impacte i ser més eficients. En aquest mandat, estem destinant 30 milions d'euros al pla de polítiques socials, que inclou plans d'inserció laboral i suport a l'autoocupació, que arribaran a més de 4.000 persones. Tot plegat, fent èmfasi en aquells col·lectius més vulnerables i que més han patit la crisi, i reforçant aspectes com la formació professional.

Certament, els municipis no tenim les competències ni els recursos que desitjaríem per lluitar contra l'atur i la precarietat laboral. Però estem disposats a aprofitar tot el nostre potencial econòmic, el talent i el teixit productiu per accelerar la recuperació econòmica i generar ocupació estable i amb uns salaris dignes.