LES VERSIONS CONTRADICTÒRIES DELS DOS PROTAGONISTES

Els whatsaps de la urbana acusada d'homicidi, decisius per desmuntar la seva coartada

Els Mossos han recollit aquests missatges i els han incorporat a la causa judicial de Vilanova i la Geltrú

La sospitosa del crim dels urbans ha canviat tres vegades de versió sobre el succés

jgblanco38481189 tema crimen en la guardia urbana de barcelona en la foto apa170518115908

jgblanco38481189 tema crimen en la guardia urbana de barcelona en la foto apa170518115908
jgblanco38481188 tema crimen en la guardia urbana de barcelona en la foto apa170518115853

/

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / GUILLEM SÁNCHEZ / BARCELONA

Rosa P. la guàrdia urbana empresonada per l’assassinat de la seva parella i company de professió, Pedro R., va comentar a alguns amics, després que es trobés el cadàver de la víctima al maleter del seu cotxe calcinat, que el seu nòvio se n’havia anat de casa el  2 de maig a causa d’una baralla entre tots dos i que creia que havia desaparegut del mapa per pensar. Aquesta mateixa versió és la que va mantenir la investigada en un primer moment davant els Mossos després de ser detinguda el 13 de maig.

Fonts jurídiques han assegurat que l’arrest es va produir a les mateixes dependències policials, a les quals només havia anat per denunciar per assestjament Alberto L., l’altre agent de la policia municipal empresonat pel crim. Els Mossos no van veure clara la versió de la Rosa i la van detenir. La jutge de Vilanova i la Geltrú, posteriorment i després de prendre-li declaració, va decretar el seu ingrés a la presó, on encara continua. Fonts coneixedores de la investigació han assegurat a aquest diari que, per aclarir el cas, seran importants uns whatsaps enviats a un grup d’amics i que, segons sembla, estan incorporats en el procés.

La versió que la Rosa va donar als seus amics sobre la desaparició de Pedro i, en un principi també als Mossos, va ser modificada per aquesta dona en seu judicial. L’agent empresonada va explicar a la jutge, segons fonts consultades, que quan era a casa seva de Vilanova va aparèixer de cop Alberto, amb qui havia mantingut una relació sentimental. Estava molt violent i la va amenaçar de fer mal als seus fills si no pujava al pis de dalt.

OBSESSIONAT

Notícies relacionades

Ella, atemorida, li va fer cas, sempre segons la seva versió. Va sentir cops i al treure el cap  va veure sang. La Rosa va declarar que Alberto L. la va obligar a netejar-la. Va explicar també que Alberto L. estava obsessionat amb ella i va negar que fossin amants. I va insistir, durant les tres hores d’interrogatori, que va col·laborar en la desaparició del cadàver del seu nòvio perquè tenia por d’Alberto. 

No obstant, un testimoni, en concret l’actual parella de l’exmarit de Rosa, ha declarat que els fills del matrimoni li van relatar que havien vist la seva mare tacada de sang. Les diligències judicials continuen sota secret de sumari.