OPERACIÓ POLICIAL

Detingut un regidor de Sant Adrià vinculat a un traficant de la Mina

Els Mossos investiguen el presumpte desviament de fons públics destinats a la vigilància d'edificis del Consorci de la Mina

La policia autonòmica ha practicat una entrada i registre a l'entitat investigada i a l'Ajuntament de Sant Adrià

Declaracions de Filo Cañete, portaveu del PSC a Sant Adrià de Besòs. / ACN / JORDI PUJOLAR

Declaracions de Filo Cañete, portaveu del PSC a Sant Adrià de Besòs.
Els Mossos d’Esquadra han detingut el regidor Juan Carlos Ramos (PSC).

/

2
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / BARCELONA

Els Mossos van detenir ahir el regidor de Ciutadania i Serveis a la Persona de Sant Adrià de Besòs, Juan Carlos Ramos (PSC), per la seva suposada vinculació amb el líder d’una xarxa de tràfic de drogues a la Mina, el barri on ahir a la matinada es va portar a terme una operació policial contra el narcotràfic. En la mateixa batuda es van detenir nou persones més.

L’operació la va dirigir el Jutjat d’Instrucció número 4 de Badalona. Entre els investigats també hi ha el gerent del Consorci de la Mina, Juan Luis Rosique, i dues persones vinculades a empreses de seguretat privada. Ramos és fill del barri de la Mina i fundador del club de lluita olímpica.

Un dels elements que s’investiga, segons fonts pròximes al cas, és si el regidor va desviar fons públics destinats a la vigilància d’edificis de protecció oficial desocupats del Consorci de la Mina. Aquesta circumstància ha provocat la investigació independent d’aquests fets i que es practiquessin registres tant a l’Ajuntament de Sant Adrià com en el consorci. Els Mossos també han concretat que l’operatiu no implica cap supòsit de corrupció generalitzada que afecti el consistori de Sant Adrià, ni tampoc el seu alcalde ni terceres persones, més enllà del regidor detingut i del representant del consorci investigat.

IMPACTE EN EL PSC

El secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, va recordar que l’operatiu policial encara està en marxa i que l’equip de govern de Sant Adrià «oferirà tota la seva col·laboració amb la justícia, amb l’absoluta confiança que aclareixi els fets». Així mateix, va insistir que els Mossos han deixat clar que el cas no afecta l’equip de govern. I va afegir que el PSC «prendrà les mesures pertinents a mesura que vegi com es desenvolupen els fets» i que «s’aplicarà el codi ètic del partit en funció del que ofereixi l’operatiu policial».

L’operació d’ahir es va iniciar en una investigació prèvia que va permetre desmantellar una organització criminal dedicada al tràfic de drogues establerta al barri de la Mina de Sant Adrià, al descobrir-se que el líder d’aquesta xarxa criminal hauria realitzat altres activitats suposadament delictives de manera paral·lela al delicte contra la salut pública, en què haurien participat els dos càrrecs públics.

DINERS, ARMES I DROGUES

Notícies relacionades

De manera paral·lela, els Mossos també van practicar ahir nou detencions, entre elles familiars del Tío Cristina, Ángel Amaya Montero, en relació amb la xarxa de tràfic de drogues, a la vegada que van fer vuit registres: cinc a la Mina i tres en altres localitats. La policia autonòmica ha confiscat fins ara importants quantitats de diners en efectiu, armes de foc, 162 quilos de plantes i 15 cabdells de marihuana.

En relació amb la mateixa investigació, però en una peça separada, Afers Interns de la Policia Nacional ha detingut l’inspector en cap d’aquest cos a Mataró, Félix Riesgo, per presumpte suborn i revelació de secrets. Ha quedat en llibertat però amb càrrecs i suspès de les seves funcions.