EL DEBAT SOBRE EL TURISME

Barcelona, al capdavant d'un país

"Hem de rebutjar les manifestacions d'intolerància que cada vegada apareixen amb més freqüència davant el que és forà"

jgblanco17235184 barcelona  barcelones  05 10 2011  otros  distritos de ciuta170314124646

jgblanco17235184 barcelona barcelones 05 10 2011 otros distritos de ciuta170314124646 / JOAN PUIG

2
Es llegeix en minuts
Enric Crous
Enric Crous

Director general de la Damm

ver +

Jo he sigut i segueixo sent un gran turista. He estat en desenes de països i ciutats dels cinc continents interessant-me per la seva cultura, art, història, gastronomia… o, simplement, disfrutant-hi dels seus paisatges naturals i també dels seus espectacles artístics, esportius, musicals, etcètera. M’agrada viatjar, conèixer nous llocs, ja sigui per oci o bé per motius professionals. Per això, entre altres coses, segueixo amb interès el debat obert durant els últims mesos sobre el turisme a la meva ciutat i també al meu país.

És evident que Barcelona s’ha convertit en una ciutat de gran atracció mundial, i són moltes les persones que desitgen acostar-s’hi i conèixer-la. Ja sigui per motius d’oci o directament relacionats amb el món professional, encara que també per posar-se en mans de les nombroses eminències mèdiques que exerceixen la seva professió aquí o simplement per formar-se en algun dels nostres excel·lents centres acadèmics, el nombre de visitants que ve a Barcelona no cessa d’augmentar any rere any. Tot això genera riquesa i també llocs de treball, i estic completament segur que en el futur generarà encara més oportunitats laborals i un retorn més gran per a la societat.

Sensibilitat

Això no significa, però, que no s’hagi d’ordenar i gestionar tota aquesta nova activitat per minimitzar possibles impactes negatius i, al mateix temps, obtenir el màxim rendiment dels coinsiderats positius. Tampoc és una cosa nova i, de fet, les diferents administracions públiques ja ho han anat fent en el transcurs dels últims anys, si bé és veritat que en una època i situació com l’actual haurien d’extremar la seva sensibilitat davant d’això. Arribats a aquest punt, però, hem de rebutjar absolutament les manifestacions d’intolerància que desgraciadament cada vegada apareixen amb més freqüència davant les coses foranes. A mi, per descomptat, em sembla una expressió a la mediterrània d’altres moviments populistes que es donen a hores d’ara en altres punts del món.

Notícies relacionades

Que ningú dubti ni un instant  que en un món global on les grans ciutats tenen cada vegada més pes és una sort comptar amb un actiu com Barcelona. Un actiu que atrau riquesa, talent, ocupació i, en definitiva, oportunitats, però que també té una cara més fosca que hem de saber gestionar per intentar, si no anul·lar, sí reduir els seus efectes negatius i molèsties.

Barcelona ens posa a tots al mapa del món i ens obre a un futur més prometedor, sempre que siguem hàbils i sapiguem aprofitar-ho. I també si pensem en gran i ens adonem que darrere de Barcelona hi ha els seus barris i els seus veïns, però també una ciutat, una gran àrea metropolitana i, al final, un país. 

Temes:

Turisme