31 maig 2020

Anar al contingut

MESURES FISCALS

Pisarello assegura que el rebut de l'IBI no pujarà amb l'augment del cadastre

L'Ajuntament de Barcelona calcula una pujada dels valors cadastrals d'un 19% de mitjana

Pisarello assegura que el rebut de l'IBI no pujarà amb l'augment del cadastre

FERRAN SENDRA

Gerardo Pisarello, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, ha assegurat aquest dijous que l'any que ve el 98% dels barcelonins seguiran pagant el mateix en concepte d'impost de béns immobles (IBI) encara que els valors cadastrals pugin amb la prevista actualització.

"Estem estudiant una pujada dels valors cadastrals d'una mitjana del 19%. No és una sorpresa", ha explicat el primer tinent d'alcalde en una estimació dels resultats del procés de revisió cadastral que està fent el Ministeri d'Hisenda a Barcelona, on aquests valors no s'actualitzaven des del 2002, quan és habitual fer-ho cada 10 anys.

ORDENANCES FISCALS

El tinent d'alcalde d'Economia ha precisat, així mateix, que la pujada del valor cadastral "es produirà en 10 anys". Segons Pisarello, "no tindrà impacte en el valor d'IBI" perquè les ordenances fiscals municipals tenen congelat aquest impost per al 98% de la població. "Les ordenances fiscals estan en vigor i continuaran en vigor", ha assegurat. Ben aviat l'ajuntament presentarà el mapa amb l'actualització del cadastre en tots els districtes de Barcelona.