"Has de picar a l'altre amb tota la teva força"

Cristian Bernal, capità de l'equip espanyol, diu que les lesions en lluita medieval són equiparables a les que pateix un jugador de rugbi

icoy38218971 christian bernal170429210456

icoy38218971 christian bernal170429210456

1
Es llegeix en minuts
MAURICIO BERNAL

Cristian Bernal és capità del Born Combat Medieval de Barcelona i de l’equip espanyol que competeix aquest cap de setmana a la Monumental. Era bus professional i de la crisi n’ha sortit convertit en guàrdia de seguretat. És un dels principals impulsors d’aquesta disciplina a Espanya.

–Expliqui’m, ¿d’on surten les armadures?

–La majoria de les armadures que veurà aquest cap de setmana són fetes a Rússia. Les que s’aconsegueixen en aquest país són recreatives, no les podríem utilitzar en aquest esport perquè segur que acabaríem a l’hospital.

–El que porten a sota de l’armadura també els protegeix, ¿no?

–És un gipó de burell, i sí, és un material encoixinat. És fonamental. Si només portes l’armadura i no portes burell, no estàs protegit.

–¿Es lesionen sovint?

–A nivell de lesions jo crec que és com en el rugbi. No s’ha d’oblidar que es tracta de picar a l’altre amb tota la teva força per fer-lo caure. Has d’aguantar uns cops brutals.

–A nivell de competició, ¿quines expectatives té?

–Estem convençuts que les noies poden fer un bon paper. A més a més, tenim a l’equip Víctor Terrón, que és un dels grans duelistes actualment. És la primera vegada que tenim un equip complet per a les batalles de 21 contra 21, i a mi em sembla que podem sorprendre molt.

–Digui’m, ¿hi ha estratègia, a part de l’ús de la força bruta?

–Bé, els duels sempre són més tècnics, però en la melé el capità ha d’assignar una sèrie de rols. De vegades va molt bé tenir algú petitó a l’equip que es mogui ràpid i creï caos.

Notícies relacionades

–¿Amb quines armes combaten, a més de l’espasa?

–S’accepten masses i destrals. Però són armes de cortesia, que no tenen tall, sempre.

Temes:

Història