organització mafiosa

Factoria xinesa de marihuana i d'esclaves sexuals

Una investigació policial a Catalunya destapa l'interès del crim organitzat asiàtic en el tràfic de cànnabis

Els Mossos desarticulen la Bang de Fujian i alliberen les 22 dones que explotaven en bordells clandestins

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat l’organització mafiosa Bang de Fujian. / MOSSOS D'ESQUADRA

2
Es llegeix en minuts
GUILLEM SÀNCHEZ / BARCELONA

El vestíbul de la nau de Montcada i Reixac (Vallès Occidental) estava decorat per fer veure que era un simple magatzem. Però amagava una factoria de marihuana. Una producció industrial dividida en dos pisos, sectoritzada en funció del grau de creixement de les plantes i dotada d'una complexa instal·lació elèctrica -punxada- que funcionava durant les 24 hores del dia. Per al cuidador forçat a viure tancat en aquesta plantació, una de les quatre que han localitzat els Mossos d'Esquadra, no es feia mai de nit. Entre els quatre vivers, "cada mes recollien una collita per valor de 300.000 euros”, explica l'inspector Jordi Domènech, cap de l'Àrea d'Investigació de Persones. S'han incautat més de 15.000 plantes. 

La investigació del Grup de Bandes Criminals ha radiografiat el salt que un grup d'extorsionadors ha fet en vuit mesos fins a l'olimp del crim organitzat. El seu funcionament ha destapat que la màfia xinesa ha descobert el filó de la marihuana. Per produir-la, es basa en la mateixa filosofia que usava per enriquir-se a partir de tallers tèxtils o de prostíbuls: esclavitzar éssers humans.  

CONDONS VERMELLS PER AMAGAR LA MENSTRUACIÓ

La Bang de Fujian, establerta a Santa Coloma de Gramenet i integrada per set caps i una vintena de subalterns, venia la marihuana a socis xinesos d'Holanda i del Regne Unit. Encara que tenien més fonts d'ingressos. La mateixa investigació ha permès alliberar 22 dones salvatgement explotades per aquesta banda en quatre bordells clandestins de Barcelona, l'Hospitalet, Badalona i Santa Coloma. 

A cada prostíbul, amagat en domicilis particulars, hi havia una 'Mama san' -la 'madam'- i un 'Da je' -un home a càrrec de la seguretat-. Les dones estaven obligades a atendre clients a qualsevol hora del dia, sense importar els homes amb què ja se n'haguessin anat al llit. Perquè rendissin millor els donaven MDMA (èxtasi), una droga euforitzant que pot inhibir la timidesa i neutralitzar el dolor físic. No trepitjaven el carrer i no s'aturaven ni quan tenien el període, per a això hi havia els preservatius vermells, perquè el client no ho notés.

BANG DE FUJIAN

Els Mossos van començar a investigar-los a l'agost. Tres dels seus sicaris van apunyalar a plena llum del dia un home de nacionalitat xinesa al carrer de Dos de Maig. Havien descobert que també prestava diners a compatriotes pels voltants del casino de Barcelona. Aquest era llavors el negoci de la Bang de Fujian.

Notícies relacionades

En pocs mesos, no obstant, el grup va progressar fins al narcotràfic de marihuana i l'explotació sexual més cruel. Parlaven en hokkien, el nom del dialecte d'aquesta regió xinesa de Fujian, que també ha batejat l'operació policial. Van creure que ningú els entendria i les punxades telefòniques han amuntegat hores de proves. 

Dels 25 membres detinguts d'aquesta banda, 11 han entrat a la presó preventivament. De les 22 dones alliberades, 15 estan meditant declarar gràcies a la intervenció dels treballadors de SICAR, l'oenagé que les va atendre. Si ho fan, la condemna per als seus explotadors estarà més a prop.