COMPETICIÓ FESTIVA

Els bombers tornen a córrer pels carrers de Barcelona

La tradicional cursa celebrarà la seva 19a edició el primer diumenge de maig

 

  / JJ VICO

1
Es llegeix en minuts

Els Bombers de Barcelona tornaran a lligar-se els cordons de les vambes el diumenge 7 de maig a les 9 hores. Després del gran èxit de la cursa del mes d'octubre, els carrers de la capital catalana ja s'estan preparant per acollir la que serà la 19a edició.

Després del canvi de data de la competició anterior, la carrera de 10 quilòmetres avança decidida a recuperar la seva essència primaveral. El punt de sortida segueix sent el mateix, l'avinguda Marquès de l’Argentera, i el recorregut passarà pels carrers més cèntrics, com Via Laietana, Gran Via o l'avinguda del Paral·lel.

EN FORMA PER AL GRAN DIA

Per preparar-se per a la carrera, Roger Roca, campió del món de duatló, ha creat un pla d'entrenaments setmanal al qual poden accedir tots els participants a través de la web. Consta de cinc plans d'entrenament segons el nivell, tots tenen una durada de 12 setmanes, temps més que suficient per preparar una carrera d'aquestes característiques.

A més, la cursa és per a molts corredors una cita especial que es marca al calendari des de principis de temporada, ja que és un recorregut ràpid i amb poca pujada. És molt pla i compta amb una important baixada (Via Laietana), cosa que ofereix als participants unes condicions fantàstiques per aconseguir fer marca. Però també és una prova ideal perquè molts aficionats al 'running' s'animin a fer el seu debut en una carrera de 10 quilòmetres.

ELS PROTAGONISTES

Notícies relacionades

La carrera va ser creada el 1999. Cada any hi participen una gran quantitat de bombers de Barcelona, però també companys dels cossos de la Generalitat, així com d'altres grups.

Amb el lema "L'esperit mai no s'apaga", els bombers seran de nou els primers a prendre la sortida, i sorprendran la resta de participants al llarg de la carrera amb diferents activitats durant la competició. L'any passat van ser més de 400 els bombers que hi van participar, i s'espera que aquest 2017 se superi la xifra. Les inscripcions es poden fer a través de la web de la cursa