RÈCORD DE PARTICIPACIÓ

Jordi Casassas, reelegit com a president de l'Ateneu Barcelonès

La candidatura del catedràtic d'Història de la UB s'ha imposat amb el 41,7% dels vots a la del filòsof Bernat Dedéu (31,7%)

Jordi Casassas, reelegit com a president de l'Ateneu Barcelonès

JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts

La candidatura encapçalada pel catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat de Barcelona Jordi Casassas ha sigut la guanyadora de les eleccions que es van celebrar dijous a la nit a l'Ateneu BarcelonèsCasassas repetirà així en un càrrec que exerceix des que va ser elegit, el 2014. La llista guanyadora, Ateneu@elteu, ha obtingut 541 vots (el 41,7%), i també està integrada per Gemma Calvet, Carles Llorens, Xavier Muñoz i Jordi Coca. Les seves propostes per renovar el mandat eren continuar la feina iniciada fa tres anys: fomentar la paritat entre sexes, augmentar el nombre de socis i ampliar i millorar les instal·lacions de l'entitat. A més, tenen intenció de buscar noves formes de finançament per portar a l'Ateneu personalitats de pes internacional.

Un total de 3.164 socis estaven cridats a votar, dels quals han exercit el seu dret el 42% del cens (1.317), una xifra rècord, que suposa 5 punts més respecte a l'última convocatòria.

'ORDRE I AVENTURA'

Notícies relacionades

La candidatura del filòsof i escriptor Bernat Dedéu, que tenia per eslògan 'Ordre i aventura', ha quedat en segon lloc, amb 398 vots (el 31,7%). Les seves referències eren Prat de la Riba i el noucentisme. Acompanyaven Dedéu Anna Punsoda, Lluís Mosella Joan Safont, entre altres.

La candidatura Ateneu 2021.cat, de l'arqueòleg i empresari Genís Roca, ha quedat en tercer lloc, amb el 26,6% dels vots.