EL FUTUR D'UNA ENTITAT HISTÒRICA

L'Ateneu bat rècord de participació en les eleccions de la seva nova junta directiva

L'entitat ha instal·lat una urna més per evitar les cues provocades pels 1.290 socis que han votat presencialment

lpedragosa37697428 ateneu170316205729

lpedragosa37697428 ateneu170316205729

1
Es llegeix en minuts

L’Ateneu Barcelonès va registrar ahir un rècord de participació. Van votar 1.290 socis presencials i 27 per correu dels 3.164 amb dret a vot. L’índex de participació va pujar així un 5% respecte al 2014, quan va resultar elegit president l’historiador Jordi Casassas, que tornava a optar al càrrec, encara que ara no amb el lema «El teu Ateneu en un moment nacionalment prometedor», sinó amb un altre amb menys connotacions sobiranistes: «El futur és ara».

Els seus contrincants van ser Genís Roca, arqueòleg i especialista en estratègia digital, amb la proposta Tradició i modernitat, i Bernat Dedéu, filòsof i escriptor, amb Ordre i aventura.

El vot presencial va augmentar un 30% i el de correu va disminuir un 90%, cosa que va ser criticada per alguns socis a causa de la complexitat burocràtica del procés. El 2014 es van comptabilitzar 995 vots presencials i 280 per correu.

Durant tot el dia hi ha hagut cues al Palau Savassona amb socis majoritàriament de mitjana edat amb les seves paperetes a la mà. El recompte es preveia llarg, perquè al ser les llistes obertes cada soci tenia l’opció de votar per persones de les tres candidatures per als diferents càrrecs.

Notícies relacionades

Al tancament de l’edició, es calculava que el resultat no es coneixeria fins a les cinc de la matinada d’avui, encara que al compte oficial de twitter de l’Ateneu s’han anat donant xifres parcials.

Un solitari Jordi Pujol, expresident de la Generalitat, va anar a votar a l’hora de dinar, quan menys gent hi havia. També van votar l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias, els socialistes Miquel Iceta i Jaume Collboni, la documentalista Lala Gomà, el president del patronat del Liceu, Salvador Alemany, i dos expresidents de l’entitat: l’arquitecte Oriol Bohigas, i l’historiador Francesc Cabana. Igualment van votar el director general dels Mossos, Albert Batlle, l’advocat Miquel Roca i el dissenyador Enric Satué.