Obres al 'banc expropiat'

Expectació a Gràcia per la sol·licitud del propietari per fer algunes reformes al local

 

  / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts

El tràfec s'ha tornat a instal·lar al conegut com a 'banc expropiat', el local del barri de Gràcia que els últims mesos ha sigut escenari d'anades i vingudes a causa dels intents del col·lectiu okupa d'instal·lar-se en aquest espai i els posteriors desallotjaments dels Mossos d'Esquadra. Aquesta vegada el moviment s'ha reduït a l'entrada i sortida d'uns operaris, prou per originar especulacions entre els veïns del barri, que apunten a la voluntat del propietari de l'immoble de buscar un futur rendiment econòmic del local.

Fonts municipals han confirmat la petició d'una llicència d'obres menors per millorar les condicions de l'espai, així com que les obres es desenvolupen des de fa diversos dies.

PICABARALLES

L'última picabaralla entre la policia i els okupes va ser el 27 de novembre, quan els agents van desallotjar les 18 persones que havien reokupat l'immoble unes hores abans. No obstant, tres dies després, el col·lectiu va anunciar que un dels activistes havia aconseguit amagar-se i eludir l'acció policial. Poques hores després de l'anunci, els Mossos van evacuar aquella persona.

Notícies relacionades

El 'banc expropiat' ha estat envoltat de polèmica des que va ser 'okupat' el 2011. Pocs mesos abans de les eleccions del maig del 2015 el govern de Xavier Trias va decidir pagar amb diner públic un lloguer mensual de 5.000 euros al propietari del local, per aconseguir "la pau social".

D'aquella manera es pretenia evitar una reacció de la propietat que comportés el desallotjament dels esquàters i la seva més que previsible revolta als carrers. Un escenari que feia recordar a Trias el gran maldecap del desallotjament de Can Vies i que volia evitar costés el que costés que afectés la seva candidatura als comicis municipals d'aquell any. 

Temes:

Okupes