L'ajuntament es desentén de l'okupació del nou 'banc expropiat'

El consistori considera que no li toca "fer de jutge en un litigi d'aquestes característiques", sinó "mediar" en el conflicte

vvargas34149690 barcelona 04 06 2016 cinco okupas han entrado en la sede del160818143754

vvargas34149690 barcelona 04 06 2016 cinco okupas han entrado en la sede del160818143754 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts

El regidor del districte de GràciaEloi Badia, s'ha desentès de l'okupació d'un nou edifici a la zona per l'autodenominat 'banc expropiat', i ha afirmat que "decidir quin ús ha de tenir un local buit" no és una cosa que "incumbeixi" a l'Ajuntament de Barcelona.

Badia ha sostingut que al consistori no li toca "fer de jutge en un litigi d'aquestes característiques", sinó "mediar i fer que aquest conflicte es resolgui de forma pacífica", i que és la propietat del local "qui haurà de dirimir" l'assumpte.

El dirigent ha assenyalat que a l'ajuntament encara no els consta cap denúncia per part del propietari del local, una altra antiga sucursal bancària situada al 173 del carrer de travessera de Gràcia, a menys de 50 metres de l'anterior seu del 'banc expropiat'.

Després de ser desallotjats del 'banc expropiat' el 23 de maig d'aquest any, els okupes es van instal·lar al nou local divendres passat, 12 d'agost, i van esperar fins ahir per revelar la seva ubicació per evitar un desallotjament exprés per part de la policia.

OPORTUNITAT

El regidor ha rebutjat qualificar aquest anunci de "provocació" per coincidir amb la festa major de Gràcia, i ha manifestat que des del govern municipal entenen que els okupes "no han volgut coincidir plenament amb les dates" de la festa, però que "hi havia una finestra d'oportunitat que han utilitzat" per instal·lar-se a l'edifici.

En aquest sentit, Badia ha remarcat que al consistori no se senten "pressionats" per l'autodenominat 'banc expropiat'. "Érem conscients que el projecte tenia una bona acollida al barri i que s'hi volia donar una continuïtat", ha dit. El regidor ha destacat les activitats que aquest col·lectiu està desenvolupant "pacíficament" en el marc de les festes de Gràcia.

L'ajuntament no té previst incrementar la seguretat de les festes arran de l'ocupació, ja que els consta que el nou local "encara no es posarà en marxa aquests dies, i per això no preveiem cap incident", ha afirmat Badia.

TRANQUIL·LITAT

Tant el consistori com el districte estan pendents de veure com evoluciona la situació en els pròxims dies i de si s'acaba consolidant l'okupació, encara que el 'banc expropiat' manté que aquest edifici no es convertirà en l'espai on pretenen continuar amb el seu projecte i que tenen intenció de tornar a la seva antiga seu.

Notícies relacionades

De moment, el que importa a l'ajuntament és que les festes del barri s'acabin "amb la màxima tranquil·litat", cosa de la qual Badia sembla estar segur si es té en compte "la trajectòria" del grup okupa.

El regidor, que també ha assenyalat que el diàleg amb el col·lectiu és "molt tranquil", ha indicat que, en el cas de consolidar-se aquesta okupació, la funció principal del consistori serà "vetllar per la plena convivència i el respecte per l'espai públic i els veïns".