INVESTIGACIÓ SOBRE L'ANTERIOR AJUNTAMENT

El fiscal centra en Vives la querella pel contracte fals al cantant de Los Sirex en època de CiU

A la denúncia també hi figuren Antoni Miquel, Leslie, i un exdirectiu de l'agència Barcelona Regional

Antoni Miquel, ’Leslie’, a l’Hospital del Mar el setembre del 2011.

Antoni Miquel, ’Leslie’, a l’Hospital del Mar el setembre del 2011. / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Fiscalia de Barcelona ha presentat una querella per presumpta prevaricació, tràfic d'influències, malversació de fons públics i falsedat documental contra Antoni Vives, extinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà a Barcelona durant el govern de Xavier Trias (CiU), per la contractació suposadament simulada per part de l'agència metropolitana Barcelona Regional (BR) d'Antoni Miquel Cervelló, conegut en l'àmbit musical per LeslieLeslie, el vocalista de Los Sirex, i Jesús Arévalo, enginyer tècnic al consistori de Sant Feliu de Llobregat. Aquestes dues persones, més Guillermo Müller, director de l'entitat, també figuren en la querella.

El fiscal Emilio Sánchez Ulled ha decidit presentar querella només per aquesta actuació i ha arxivat la investigació sobre la despesa de prop de dos milions d'euros que va realitzar BR entre el 2010 i el 2015, sota la gestió de CiU, en projectes qualificats per una auditoria d'“antieconòmics”. Al seu entendre, no existeixen indicis de delicte en aquestes operacions que es van realitzar fora, quan en el seu territori hi ha altres “greus i serioses necessitats”.

COL·LABORADORS POLÍTICS

Segons la fiscalia, Vives, que era president de BR pel seu càrrec a l'ajuntament, “va decidir afavorir econòmicament dos col·laboradors polítics”: Miquel i Arévalo, o, com a mínim, “tenir-los al seu servei en activitats de naturalesa política”. Així, va aconseguir que el llavors director general, Guillermo Müller, contractés aquestes dues persones “aparentant” que prestarien serveis per projectes específics, tot i ser conscient que “mai farien per a BR treballs de cap tipus” i, menys encara, els indicats en els contractes. A més, "mai van comparèixer" a BR.

Notícies relacionades

Arévalo va estar contractat entre el juliol del 2014 i el maig del 2015 i va percebre 59.544 euros. El de Miquel va durar entre gener del 2012 i maig del 2015 i va percebre 155.067 euros.

"REPARACIÓ D'HONOR"

Vives, per la seva part, ha demanat als seus advocats que estudiïn com "exigir que es repari el dany" al seu "honor" amb les acusacions "sense fonament" sobre l'activitat de BR. En un comunicat emès abans de conèixer la querella contra ell, l'extinent d'alcalde assegura que "durant aquest any llarg, algunes persones, algunes d'elles amb càrrecs institucionals molt importants, han emès judicis, han publicat notícies i han fet declaracions en què he sigut acusat i criticat".