TRADICIÓ ABANS DE LES CAMPANADES

Els atletes de Barcelona tanquen l'any amb la clàssica Cursa dels Nassos

La prova aconsegueix batre el seu rècord de participants amb un 11.200 inscrits i un 30% de dones

2
Es llegeix en minuts

L’última carrera de l’any serveix per preparar l’estómac davant l’enèsim tiberi de Nadal. També per escaquejar-se de preparar la taula, ja que entre córrer, la dutxa i vestir-se, ja se’t fan les vuit del vespre. La Cursa dels Nassos congregarà una vegada més milers de corredors dissabte a la tarda pels carrers de Sant Martí i de Ciutat Vella. L’últim esforç del 2016. 

El tret de sortida es donarà a les 17.30 hores al carrer de Selva de Mar, en un recorregut ja tradicional de 10 quilòmetres, tots sobre asfalt, que anirà en paral·lel al mar fins a la Ciutadella i que tornarà al punt d’inici per la Diagonal. La carrera obligarà a tallar els carrers afectats (vegeu el gràfic) i afectarà 19 línies d’autobús entre les 16.30 i les 20 hores. El més recomanable per arribar fins al lloc és el metro.

Com a novetat d’aquest any, en l’avituallament del quilòmetre 9 s’instal·larà un espectacle de llums led «que no s’ha vist mai en una carrera», promet l’organització. En aquesta edició –ja en van 18– s’han inscrit 11.200 atletes. La sortida, a l’altura de la plaça de Ramón Calsina, tindrà quatre línies: una per a participants amb discapacitat (17.27 hores) i tres (17.20, 17.33 i 17.38 hores) per distribució de temps.

ELS FAVORITS

El corredor barceloní Carles Castillejo (Adidas), cinc vegades guanyador de la carrera, i la vallenca Marta Galimany (FC Barcelona), vencedora de l’última edició de la Cursa dels Bombers, parteixen com a favorits. L’Ajuntament de Barcelona, organitzador de la prova, va triar com a direcció executiva per a les pròximes tres edicions, després d’un concurs, el Club La Sansi de José Luis Blanco, que en el seu debut ha superat la xifra d’inscrits de l’anterior edició, amb gairebé el 30% de participació femenina, per sobre de la mitjana habitual d’aquest tipus de competicions.

L’olímpic Carles Castillejo, de 38 anys, actual campió d’Espanya de mitja marató, guanyador els anys 2004, 2009, 2011 i 2012, rècord de la prova amb 28:29 (2012), tindrà com a rivals Marc Alcalá (FC Barcelona), el marroquí Mourad El Bannouri (La Sansi) i a l’hispanomarroquí Abdel-

Notícies relacionades

aziz Merzougui (Bikila).

En la categoria femenina, Marta Galimany, de 31 anys i amb un millor registre de 33:34 en els 10 quilòmetres aconseguit en la carrera de l’any passat, tindrà com a rivals directes la marroquina Hasna Bahom (La Sansi), campiona de Catalunya de mitja marató (2013-2016), que aquest any lluitarà per la seva primera victòria en la prova, i Miriam Ortiz (AA Catalunya), campiona catalana dels 10 quilòmetres (2014 i 2015) i amb una millor marca de 34:40 en la distància. El rècord de la prova en dones l’ostenta l’atleta de Navarcles Rosa Morató, amb 32:06, aconseguit el 2009 i que és el vigent rècord d’Espanya en aquesta distància. H