MITJÀ INFLUENT

Ada Colau, entre les persones més influents d'Europa, segons 'Politico'

L'alcaldessa de Barcelona és la cinquena d'una llista que encapçala l'alcalde de Londres, Sadiq Khan

icoy36071704 colau presupuestos161115201407

icoy36071704 colau presupuestos161115201407 / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts

L'alcaldessa de BarcelonaAda Colau, figura entre les 28 persones "que estan perfilant el futur d'Europa", segons un rànquing de la web 'Politico''Politico' (l'important mitjà d'informació política als EUA) publicat aquest dimecres.  

Colau, que apareix al número 5 en una llista que encapçala l'alcalde de Londres, Sadiq Khan, és vista com a possible "futura presidenta de la regió, o fins i tot candidata esquerrana a presidenta del Govern". Segons la web, "la seva influència seguirà creixent" i és "la líder no oficial de la coalició d'esquerres que va guanyar les eleccions generals a Catalunya el 2016". 

El mitjà de referència a Washington, que publica una edició impresa per als EUA i el Regne Unit, resumeix el passat activista de l'alcaldessa de Barcelona, a qui defineix com una persona que "no s'ha mossegat la llengua". "Abans d'arribar a ser la primera alcaldessa de la ciutat el 2015, va ser una activista antidesnonaments famosa per enfrontar-se als bancs, fins i tot si això suposava ser treta de les oficines per la policia. Una vegada al poder, ha donat titulars multant els bancs que rebutjaven llogar les seves vivendes buides, prometent ordre en el que ella descriu com un flux de turistes sense control i fent enfadar els monàrquics traient el bust del Rei dels salons de l'ajuntament".

L'article, que destaca la seva "veu poderosa", assegura que en el "tema més candent de la regió", en referència a la qüestió independentista, és "sorprenentment inconcreta", i que "encara que va participar en una manifestació en favor de la independència i en una consulta no vinculant el 2014, afirma que el seu vot és contra les polítiques 'recentralitzadores, repressives, autoritàries i reaccionàries' del president del Govern Mariano Rajoy". Segons la web, la seva posició és que "el model territorial actual està obsolet", afirma citant-la.

Notícies relacionades

En un breu qüestionari, Colau afirma que la seva filòsofa preferida (va estudiar Filosofia) és Hannah Arendt, per "les seves investigacions sobre els orígens del totalitarisme"; la seva política preferida, l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo (que no apareix a la llista); el seu racó favorit de Barcelona, la plaça de Sant Felip Neri, i la seva crítica a l'esquerra a Europa, "haver abraçat polítiques de dretes, la burocratització i la falta de comprensió del món modern".

'Politico' també inclou a la llista de persones influents a Europa el president de Ryanair, Michael O'Leary, l'expresident polonès Jarosław Kaczyński, el cofundador de Spotify Daniel Ek, el president turc, Recep Tayyip Erdogan, i l'inversor George Soros.

Temes:

Ada Colau