Pisarello als empresaris: "Us necessitem"
El número dos de Colau crida el sector privat a tancar "un pacte de ciutat" amb el públic en benefici de Barcelona
Quan Artur Mas va arribar a la presidència de la Generalitat per primera vegada, qualificava el seu govern de “business friendly”. El missatge era clar: l'administració ha d'ajudar els empresaris, perquè amb la seva feina aquests propicien la creació de llocs de treball i beneficien la societat. Una altra cosa és que passés realment, però el discurs era aquest.
A ulls de molta gent, i especialment dels seus detractors, però també d'alguns dels seus integrants, el govern municipal d'Ada Colau encarna el model contrari: el del decreixement, el que no veu bé els beneficis empresarials, el que per sistema prefereix la gestió pública a la privada.
El primer tinent d'alcalde i número dos de Colau, Gerardo Pisarello, ha assistit aquest divendres al Fòrum Europa Tribuna Catalunya a intentar acabar amb aquesta imatge, o a pal·liar-la. A fer una crida als empresaris: “Us necessitem”.
“NO ENS CONEIXÍEM”
El primer gest de Pisarello ha sigut demanar a Núria Basi, presidenta del grup Basi, que presentés la seva conferència. En la seva intervenció, l'empresària ha agraït al tinent d'alcalde la seva voluntat de dialogar, i ell li ha tornat l'afalac subratllant que no és casual que ella fos l'elegida: “No ens coneixíem, és un honor”.
Pisarello ha mirat enrere per assenyalar com a negatiu cert tarannà empresarial imperant: “Les elits financeres no van ser exemplars. Van tenir una mirada a curt termini en lloc de llarg. Van apostar per l'economia especulativa, amb peus de fang, basada en bombolles”.
COL·LABORACIÓ
El número dos del consistori ha proposat enfocar el futur apostant per la col·laboració entre el sector públic i el privat mitjançant “un gran pacte de ciutat, basat en una societat i una economia del futur però que ja són aquí: una economia plural, diversa, híbrida, en la qual el que fem junts és cada vegada més comú”.
Notícies relacionadesEl discurs arriba quan Colau i el seu equip fa un any i mig que governen la ciutat. Un equip que, d'entrada, no sembla gaire entusiasta del sector empresarial. “Sabeu que la majoria de gent d'aquest govern no ve de l'empresa, però som conscients del paper capital dels empresaris en la construcció d'una economia sòlida i emprenedora”.
Quan ha començat el torn de preguntes, l'idil·li s'ha refredat una mica. La primera interrogava el tinent d'alcalde sobre si paralitzar la construcció d'hotels suposa dinamitzar l'economia. Pisarello ha recorregut a l'exemple de Venècia per justificar la decisió, als riscos i efectes ja palpables, com el prohibitiu preu dels lloguers. Es tracta, ha dit, de descentralitzar el turisme, de donar-li una dimensió metropolitana. “Hem de trobar un equilibri. No podem deixar que la ciutat mori d'èxit. Una economia de monocultiu no és sostenible”.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Debat al Parlament El president Salvador Illa anuncia un pla d'infraestructures per al període 2025-2050
- Un gran projecte Així serà el nou Liceu Mar: 210 funcions anuals, restaurant amb vistes i 47 milions de pressupost
- Fort correctiu al jutge Peinado El Suprem rebutja la intenció del jutge Peinado d’imputar Bolaños en el cas Begoña al no apreciar cap indici de delicte
- Nou cicle republicà ERC exigirà un mínim de 50 militants i un 3% d’avals per constituir-se en corrent intern
- SUMAR El Govern fa el primer pas per aprovar els permisos retribuïts a set milions de famílies que exigeix Sumar