OPERACIÓ REBOST

Intervinguts més de 2.500 quilos d'aliments en mal estat en locals de restauració

La Guàrdia Urbana tanca 13 establiments de Barcelona per falta d'higiene

Inspeccions de la Guàrdia Urbana de Barcelona intervenen més de 2.500 quilos d’aliments en mal estat.

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Urbana, en col·laboració amb tècnics de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, ha inspeccionat 64 locals dedicats a l'alimentació a la capital catalana, 13 dels quals han hagut d'aturar temporalment la seva activitat per causes relacionades amb la higiene de l'establiment. Durant l'operació Rebosttambé s'han intervingut 2.565 quilograms d'aliments per ser destruïts per no trobar-se en un estat adequat per ser consumits o per no mantenir una conservació adequada per al posterior consum  o elaboració.

Els agents han portat a terme diverses actuacions dins del marc de tasques de policia administrativa, una de les quals és el control de la normativa en relació amb els establiments alimentaris, tant pel que fa a la mateixa legislació alimentària com a altres normatives municipals relacionades amb la seguretat.

L'operació Rebost ha tingut com a objectiu garantir que els aliments que es venen en diversos establiments de la ciutat compleixin les pertinents garanties higienicosanitàries. El dispositiu ha comptat amb la col·laboració de l'Agència de Salut Pública, que és l'organisme encarregat de tramitar les denúncies per infraccions d'higiene dels aliments i que exerceix l'autoritat sanitària a la ciutat.

Els inspectors han comprovat les normes municipals de cada establiment en coordinació amb els serveis tècnics de cada districte. El propòsit d'aquest operatiu ha sigut augmentar la seguretat i les condicions tecnicoalimentàries, mitjançant la inspecció i el control dels establiments.

RESTAURANTS I CARNISSERIES

Cada Unitat Territorial de la Guàrdia Urbana ha inspeccionat de mitjana sis establiments alimentaris en els quals es treballa en l'elaboració dels aliments, com ara restaurants, carnisseries, comerços alimentaris que cuinen i envasen productes per a la venda minorista, 'rostisseries' i locals d'elaboració d'aliments que serveixen a domicili, entre altres. Els locals per inspeccionar s'han determinat en funció de queixes rebudes en cada districte i d'acord amb les observacions fetes pels agents.

Durant la investigació, els agents han dictat l'aturada temporal de l'activitat de 13 establiments, la majoria per causes relacionades amb la higiene. L'Agència de Salut Pública de Barcelona ha obert els corresponents expedients a nou establiments, per determinar una possible sanció. Els locals només podran tornar a obrir si reparen les deficiències de conservació detectades, però seguiran sent objecte d'un seguiment per part d'aquesta entitat.

Notícies relacionades

En el marc de les inspeccions als 64 locals, els agents han interposat un total de 149 infraccions relacionades amb la documentació, els permisos, la senyalització obligatòria, la carència d'higiene o infraccions de la normativa d'elements de seguretat, com ara instal·lacions elèctriques, extintors i llums d'emergència.